Acteur Ralph Fiennes staat open voor nieuwe ‘Harry Potter’-projecten als Voldemort

De laatste tijd zijn er opnieuw geruchten rond nieuwe Harry Potter-projecten. En hoewel acteur Daniel Radcliffe niet meer zal terugkeren naar de franchise, ziet Ralph Fiennes dat wel zitten. Hij speelde de rol van Lord Voldemort in vijf films en wil daar dus graag nog een vervolg aan breien. Concrete ideeën over nieuwe projecten zijn er nog niet.

De Harry Potter-verhalen komen al een tijdje negatief in het nieuws. Schrijfster J.K. Rowling heeft zich namelijk al meerdere keren uitgelaten over transgenders en de LGBTQ+-gemeenschap. Daardoor hebben zowel fans als acteurs uit haar films haar al de rug toegekeerd. Toch was er een acteur die haar recent nog verdedigde, namelijk Ralph Fiennes. Hij laat nu ook weten open te staan voor een nieuw project als Lord Voldemort.

Lord Voldemort

Naast Harry, Ron en Hermoine is een van de belangrijkste personages in de Harry Potter-verhalen zonder twijfel Lord Voldemort. Hij doet zijn intrede in het vierde boek Harry Potter and the Goblet of Fire. Dat betekent natuurlijk ook dat het personage vanaf de vierde film te zien was. Die rol werd gespeeld door acteur Ralph Fiennes.

In de laatste film Harry Potter and the Deadly Hollows Part 2 sterft Voldemort, maar toch is dat volgens Fiennes geen reden om niet meer op te kunnen draven als het personage. Wanneer Variety de acteur vroeg of hij nog zou terugkeren, had Fiennes een duidelijk antwoord klaar. “Natuurlijk. Geen twijfel mogelijk.”

Nieuwe projecten

Of die terugkeer ook werkelijkheid zal worden, valt nog af te wachten. Warner Bros. liet recent wel weten dat het graag nog nieuwe projecten wil maken in de franchise. Daarvoor moeten ze wel eerst nog toestemming krijgen van J.K. Rowling. Eens dat is gebeurd, kan Warner Bros. aan nieuwe films of series werken. Maar dan is het nog maar de vraag welk verhaal ze zullen volgen en of daarin plaats is voor het personage Lord Voldemort.

Meer
Lees meer...