‘Razzies’ uitgereikt: dit zijn de slechtste films van het jaar

'Razzies' uitgereikt: dit zijn de slechtste films van het jaar
Universal

Na de Emmy’s en de Oscars, volgen de Raspberry Awards. Ook wel de Razzies genoemd. Dat zijn jaarlijkse filmprijzen die worden uitgereikt aan de slechtste films van het moment. Dit jaar waren Cats en Rambo: Last Blood de topfavorieten, en zij hebben hun favorietenrol meer dan waargemaakt.

De nominaties van de Razzies werden vorige maand bekend gemaakt, en toen bleek al dat Cats de grootste kanshebber was. De uiteindelijke awardshow vond gisteren plaats, maar door het coronagevaar gebeurde dat gewoon via YouTube.

Cats is grote winnaar

In de intieme awardshow werden 11 Razzies uitgereikt, en met negen nominaties was Cats de grote kanshebber van de avond. De film kon uiteindelijk zes van de negen nominaties verzilveren, en nam zo onder andere de award voor slechtste film, slechtste regisseur en slechtste scenario mee naar huis.

De film van Universal was al sinds de release een grote flop, en overal ter wereld werd de film uitgelachen. Het ging zelfs zover dat het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de special effects afstand nam van het verhaal, en dat ook de acteurs nog weinig met de film te maken wouden hebben. Acteurs Rebel Wilson en James Corden lachten er zelfs mee tijdens de uitreiking van de Oscars eerder dit jaar.

Naast Cats ging ook Rambo: Last Blood met prijzen lopen. De film kreeg twee awards, waaronder die voor slechtste remake. De enige positieve award van de avond was voor acteur Eddie Murphy, die de Razzie Redeemer Award mee naar huis mocht nemen. Dat is een award voor een acteur of actrice die die zich na het winnen van een Razzie kon herpakken.

Intiem

Volgens de organisatoren van de Razzies, gingen de filmprijzen uitgereikt worden tijdens een grote show. “We hadden een grote show gepland, eentje met alles erop en eraan. Een openingsnummer, parodie├źn, sketches, bekende koppen, alles om op te vallen.” Die show ging niet door omwille van het coronagevaar. “Maar door onvoorziene omstandigheden moeten we het publiek een iets intiemere awardshow geven. Eentje die te bekijken is vanuit de quarantaine waar iedereen zich op dit moment in bevindt.”

Bekijk de volledige uitreiking hieronder:

Gesponsorde artikelen