Red Lions zijn Europees kampioen hockey!

De Red Lions hebben voor eigen publiek het EK Hockey gewonnen. Ze haalden het met een verpletterende score van 5-0 tegen Spanje. In december werden de Red Lions al wereldkampioen en daar doen ze nu dus hun eerste Europese titel bovenop.

De Red Lions hebben nog maar eens bewezen dat ze de beste hockeyploeg ter wereld zijn door na de wereldtitel ook nog eens Europees kampioen te worden. Met een overduidelijke score van 5-0 speelden ze de Spanjaarden weg in de finale. Ook in de groepsfase stonden de Red Lions al een keer oog in oog met de Spanjaarden en ook toen werd het 5-0.

De Red Lions

Dat de Belgische hockeymannen tot de absolute wereldtop behoren, moeten we jullie al lang niet meer vertellen. De Red Lions zijn op dit moment Europees én Wereldkampioen en zijn dan ook de ploeg om in de gaten te houden tijdens de Olympische Spelen in Tokyo van 2020.

De Red Lions kwalificeerden zich al voor de Olympische Spelen en zullen daar dus volgend jaar aantreden als wereld- en Europees kampioen In 2016 haalden de Red Lions al zilver op de Olympische Spelen in Rio en nu lonkt het goud meer dan ooit.

Meer
Lees meer...