Reeks ‘The Idol’ van en met The Weeknd krijgt releasedatum en nieuwe teaser

De langverwachte reeks The Idol van The Weekend en Euphoria-regisseur Sam Levinson heeft een releasedatum gekregen. De reeks zal deze zomer verschijnen op het streamingplatform Max, dat tot voor kort luisterde naar de naam HBO Max. Bij ons zal je de reeks kunnen bekijken via Streamz.

The Idol verschijnt op zondag 4 juni op de Amerikaanse streamingdienst Max. Eén dag later zal je de reeks al kunnen bekijken op de Vlaamse streamingdienst Streamz. Samen met de releasedatum krijgen we ook een nieuwe teaser te zien.

The Idol

The Idol zal de jonge Jocelyn volgen, gespeeld Lily-Rose Depp, die het wil maken in de popwereld. Zij wordt verliefd op Tedros, gespeeld door Abel Tesfaye, die we allemaal beter kennen als The Weeknd. Hij baat zijn eigen nachtclub uit in Los Angeles, maar heeft een dubbelleven als cultleider. Daardoor is hij innemend, maar ook gevaarlijk. 

The Idol zou de “donkerdere, meer gestoorde en meer riskante versie” van Sam Levinsons eerdere reeks Euphoria worden. HBO omschreef de serie zelf al als het meest immorele liefdesverhaal van Hollywood, bedacht in de “sick and twisted minds” van Sam Levinson en The Weeknd. En dat blijkt nu misschien wel iets te goed te kloppen.

Naast Lily-Rose Depp en The Weekend zullen ook zanger Troye Sivan (Boy Erased), Dan Levy (Schitt’s Creek), Suzanna Son (Red Rocket), Moses Sumney (Random Acts of Flyness), Rachel Sennot (Call Your Mother), Hari Nef (And Just Like That…), Jane Adams (Hacks), Eli Roth (Inglourious Basterds), Hank Azaria (Friends) en Da’vine Joy Randolph (Kajillionaire) te zien zijn in de reeks. Producer Mike Dean, singer-songwriter Ramsey Sound en zangeres Jennie Ruby Jane van de K-popgroep BLACKPINK maken hun acteerdebuut in The Idol.

Kritiek

De reeks kwam onlangs in opspraak toen verschillende medewerkers van de reeks aan Rolling Stone vertelden dat het scenario volledig werd omgegooid toen Euphoria-regisseur Sam Levinson en The Weeknd de leiding over het project overnamen van vrouwelijke regisseur Amy Seimetz. The Weeknd was toen van mening dat de reeks te veel rond het personage van Lily-Rose Depp draaide en te weinig rond dat van hem. Daarnaast was de zanger ook van mening dat er te veel gebruik gemaakt werd van een “vrouwelijk perspectief”.

Onder leiderschap van Sam Levinson kwam daar op drastische wijze verandering in. De reeks veranderde van focus en volgens verschillende crewleden werd alles overmatig seksueel. “Het was net zoals elke verkrachtingsfantasie die een toxische man zou hebben. De vrouw blijft terugkeren omdat het ‘haar muziek beter maakt’. Het was oorspronkelijk een show over een vrouw die zichzelf seksueel ontdekte, maar het werd een show over een man die een vrouw misbruikt en zij houdt ervan.”

Verder in het artikel hekelen de crewleden ook de chaos op de set, waarbij scènes te pas en te onpas geschrapt of herschreven werden.

Bekijk hier de nieuwe teaser van The Idol:

The Idol verschijnt op zondag 4 juni 2023 op de Amerikaanse streamingdienst Max en één dag later, op maandag 5 juni 2023 zal je de reeks kunnen vinden op Streamz.

Meer
Lees meer...