Regisseur die ‘Euphoria’-acteur Lukas Gage openlijk beledigde, reageert voor het eerst

Sinds afgelopen weekend circuleert een speciaal auditiefilmpje van Euphoria-acteur Lukas Gage. Die auditie verliep via Zoom, en de regisseur in kwestie had duidelijk nog niet alle functies van de tool onder de knie. Hij gaf grove commentaren over het appartementje van de acteur. En nu heeft hij voor het eerst gereageerd op die feiten.

Afgelopen vrijdag deelde Euphoria-acteur Lukas Gage een video op sociale media. Daarin was te zien hoe hij via Zoom auditie deed voor een voorlopig onbekende rol. De regisseur die over z’n kunnen moest oordelen, zat grove commentaren te geven op het appartement waarin de acteur woont.

De regisseur dacht dat hij niet te horen was, maar hij was vergeten de mute-functie in te schakelen. Het was de acteur zelf die met een gepijnigde blik die fout duidelijk maakte. Daarna maakte hij zich klaar om aan z’n auditie te beginnen.

Tristram Shapeero

De video ging viraal, maar de identiteit van de regisseur bleef lang onbekend. Tot nu. Want Tristram Shapeero heeft een verklaring op de wereld losgelaten via entertainmentwebsite Deadline. Shapeero regisseerde verschillende afleveringen van onder andere Never Have I Ever en Brooklyn Nine-Nine.

Verantwoordelijkheid nemen

Tristram Shapeero
Tristram Shapeero – Isopix (Photo by Rob Latour / Rex Features)

“Ondanks wat waarschijnlijk het beste advies is – zo weinig mogelijk zeggen en dit laten voorbijgaan – heb ik beslist om ervoor uit te komen, er verantwoordelijkheid voor te nemen en meneer Gage de excuses te geven die hij verdient”, klinkt het bij Shapeero. “Ik wil ook wat achtergrondinfo geven over m’n onaanvaardbare en ongevoelige opmerkingen.”

“Eerst en vooral wil ik meneer Gage m’n oprechte en gemeende excuses aanbieden voor m’n beledigende woorden, m’n onprofessionele gedrag tijdens de auditie en om hem niet de focus en aandacht te geven die hij verdiende. M’n job is om acteurs te evalueren naargelang de rol die ik wil casten. Lukas verdiende beter.”

“Oprechte positie van waardering”

“Ik gebruikte het woord ‘arm’ in de betekenis van medeleven verdienen, niet als een economisch oordeel. M’n woorden kwamen uit een oprechte positie van waardering voor wat acteurs moeten doorstaan, in afgesloten ruimtes, om zichzelf te motiveren om een rol-winnende performance te geven in zulke omstandigheden.”

“Zoals ik in m’n video al zei schaam ik me kapot over wat er is gebeurd. Ik kan natuurlijk de spreekwoordelijke tandpasta niet terug in de tube krijgen. Maar ik ben door dit incident een empathischere man geworden, een meer gefocuste regisseur. En ik beloof het, een nog betere partner voor acteurs, vanaf hun auditie tot aan het eindproduct.”

Meer
Lees meer...