Left Right
scrollTop top

Regisseur ‘Loki’: “Reeks is gebaseerd op ‘De Teletubbies'”


Loki Tom Hiddleston
© Disney

Op 9 juni verschijnt het eerste seizoen van Loki op Disney+. De reeks draait rond de antiheld Loki van Marvel. In de aanloop naar de release heeft Kate Herron de inspiratiebronnen voor Loki uit de doeken gedaan. En daar is één wel heel bijzondere reeks bij.

De nieuwste reeks vanuit de MCU is Loki en gaat – jawel – over Loki (Tom Hiddleston). Fans van Marvel hebben even geduld moeten hebben, maar vanaf 9 juni zal de reeks te vinden zijn in de catalogus van Disney+. De reeks speelt zich af na Avengers: Infinity War en dus na het overlijden van Loki. Maar een alternatieve versie van Loki kon ontsnappen en het is die Loki die we in de reeks te zien krijgen.

De Teletubbies

In een interview met de geprinte versie van Entertainment Weekly gaf regisseur Kate Herron de drie belangrijkste inspiratiebronnen voor de reeks. De eerste twee zien we nog als logische inspiratiebronnen voor een reeks van Marvel: Blade Runner en Mad Men. Maar de derde is toch op z’n minst opvallend te noemen: De Teletubbies.

Op welke manier De Teletubbies een inspiratie waren voor Loki wilde Herron nog niet kwijt. “Daarvoor zal je moeten wachten tot de reeks verschijnt”, klinkt het. Maar wie weet zien we in de reeks dus een speciale stofzuiger of is Loki’s buik plots een televisiescherm.

Loki

In Loki zullen we dus een variant van Loki volgen. Hij reist doorheen de tijd en de ruimte, waardoor hij in de problemen komt met de Time Variance Authority. (TVA) Dat is een organisatie die als taak heeft het evenwicht van de tijd te bewaren.

De TVA krijgt Loki uiteindelijk te pakken en dwingt hem om samen met hen, en dan vooral Mobius M. Mobius (Owen Wilson), de orde te herstellen. Naast Tom Hiddleston en Owen Wilson zijn in de reeks ook Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Sophia Di Martino en Richard E. Grant te zien.

Bekijk hier de officiële trailer voor Loki:

Loki is vanaf woensdag 9 juni te bekijken via Disney+.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…