Regisseurs ‘Everything Everywhere All at Once’ zullen aflevering ‘Star Wars: Skeleton Crew’ regisseren

Daniel Kwan en Daniel Scheinert, kortweg The Daniels, vielen bij de Oscars meermaals in de prijzen met hun film Everything Everywhere All at Once. De film die even chaotisch als diepgravend is, zette het duo op de kaart en dat legt hen ook geen windeieren. Zo zullen ze binnenkort een aflevering van de Disney+-reeks Skeleton Crew regisseren, een reeks die zich afpeelt in het universum van Star Wars.

Binnenkort pakt Disney+ uit met een nieuwe reeks uit het Star Wars-universum. Star Wars: Skeleton Crew zou dit jaar nog verschijnen, maar toch weten we er nog maar heel weinig over. Maar wat we al wel weten, is alvast veelbelovend.

Star Wars: Skeleton Crew

Star Wars: Skeleton Crew volgt een groep kinderen die verdwalen in het heelal en hun weg terug naar de aarde proberen te vinden. De reeks speelt zich af in het New Republic-tijdperk van Star Wars. Voorlopig is er nog maar één acteur bevestigd voor de reeks. Het gaat daarbij om Jude Law (The Holiday, Fantastic Beasts). Welke rol hij zal spelen, is ook nog niet bekend.

De opnames voor Star Wars: Skeleton Crew vonden vorig jaar plaats, waardoor de reeks gepland staat om dit jaar nog te verschijnen op Disney+. Hoewel de release dichtbij is, is er eigenlijk nog maar heel weinig geweten over de inhoud, de cast en de crew.

The Daniels

De reeks werd geschreven door Christopher Ford en Jon Watts. De twee werkten al samen voor Clown, Cop Car en Spider-Man: Homecoming. Watts zal ook minstens een aflevering van Star Wars: Skeleton Crew zelf regisseren. Daarnaast werd beroep gedaan op verschillende andere regisseurs. Die elke een of meerdere afleveringen voor hun rekening nemen.

Een aflevering zal zo geregisseerd worden door The Daniels, aka Daniel Kwan en Daniel Scheinert, die recent ander andere de Oscars voor Beste film en Beste regie in ontvangst mochten nemen voor hun film Everything Everywhere All at Once. Maar die film was nog niet uit toen Jon Watts contact opnam met de twee om een aflevering van Star Wars: Skeleton Crew te regisseren.

Nadat het nieuws gelekt was, schreef Daniel Kwan op Instagram: “We houden van Jon, we houden van Star Wars en het leren van nieuwe technieken. We houden van een nieuwe cast en crew leren kennen en we hadden de extra werkdagen nodig om onze gezondheidszorg te houden, dus het was een makkelijke ‘ja’.”

Meer
Lees meer...
Disney+