‘Renegade Nell’ vanaf volgende maand exclusief te zien op Disney+

Op de Television Critics Association Winter Press Tour heeft Disney+ aangekondigd dat alle afleveringen van de nieuwe serie Renegade Nell vanaf 29 maart exclusief op Disney+ in première gaan. De serie is geschreven door de BAFTA-winnende schrijfster Sally Wainwright.

Door Runa Swiggers

Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de 18de eeuw. Een jonge vrouw, Nell Jackson, wordt van moord beschuldigd en wordt zo een beruchte struikrover samen met haar twee zussen. Onderweg ontmoet ze een magische geest, Billy Blind, waardoor ze zich realiseert dat het lot haar niet toevallig op een dwaalspoor heeft gebracht. Haar wegen kruisen met Queen Anne en ze zal een rol spelen in een machtsstrijd op de Europese slagvelden.

Acteurs

De rollen worden door zowel bekende als onbekende acteurs en actrices vervuld. Zo zijn er Adrian Anthony Lester, die al meerdere prijzen heeft gewonnen, en Joely Richardson, die al meerdere keren is genomineerd. De hoofdrolspeelster Louisa Harland is iets minder bekend, maar heeft al in meerdere films en series meegespeeld. 

De regisseur, Ben Taylor, heeft het bekende programma Sex Education geregisseerd. De producenten van de film werken onder het bedrijf Lookout Point. Zij hebben al meerdere series voor BBC geproduceerd. De serie bestaat uit acht afleveringen, die elk 45 minuten duren. 

Schrijfster

Schrijfster Sally Wainwright heeft aan verschillende shows meegewerkt. Zo schreef ze achttien afleveringen voor Happy Valley. Daarnaast helpt ze ook soms mee aan het producen en regisseren van shows. Ze heeft al meerdere prijzen gewonnen waaronder BAFTA TV Craft Awards en RTS Awards. 

Meer
Lees meer...