Reüniespecial ’20 jaar Het Eiland’ brengt cast legendarische reeks opnieuw samen

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Het Eiland verscheen. De reeks groeide in die tijd uit een klassieker in zijn genre en bereikte een heuse cultstatus in Vlaanderen. Om het jubileum van de reeks te vieren, pakken VRT en Streamz uit met een speciale reüniespecial waarvoor alle 13 originele acteurs uit de reeks terugkeren.

“Zever, gezever”, “Niveau nihil”, “Ik ben blij dat gij in mijn team zit” en “Hop, weg sfeer”: het zijn maar enkele van de quotes uit Het Eiland die in ons collectief geheugen gebrand staan. Het Eiland verscheen in 2004 en kreeg in 2005 een tweede seizoen. En nu, 20 jaar nadat het eerste seizoen uitkwam, komt er een reünie.

20 jaar Het Eiland

Voor 20 jaar Het Eiland komt de volledige cast nog eens samen. Het gaat daarbij om Tom Van Dyck (Alain Vandam), Dirk Van Dijck (Michel Drets), Frank Focketyn (Guido Laplasse), Wim Opbrouck (Franky Loosveld), Bruno Vanden Broecke (Sammy Tanghe), Sien Eggers (Lydia Protut), Lucas Van den Eynde (Bucky Laplasse), Tania Van der Sanden (Linda Hombroeckx), An Miller (Liesje Walschaerts), Jeroen Van Dyck (Fré Van Rooy), Peter Ceustermans (Hanz Rimmer) en Rita Beckx (Anita Backx). Ook bedenker en regisseur Jan Eelen zal ook van de partij zijn.

In de reüniespecial zullen de acteurs terugblikken op hun tijd op de set van Het Eiland. Daarbij zullen ze ook de originele scripts nog eens lezen en zo de iconische momenten uit de reeks herbeleven. Ook zullen we behind the scenes-beelden te zien krijgen. In de eerste teaser voor de reünie zien we hoe Frank Focketyn (Guido Laplasse), Dirk Van Dijck (Michel Drets), Wim Opbrouck (Franky Loosveld) en Tom Van Dyck (Alain Vandam) samen in de auto stappen. Hopelijk zullen ze deze keer opletten voor “het putteke”.

Bekijk hier alvast de eerste teaser voor de special:

20 jaar Het Eiland zal vanaf 11 juli 2024 te vinden zijn op Streamz. Dit najaar zal de special ook verschijnen op VRT CANVAS en VRT MAX.

Meer
Lees meer...