Riadh Bahri wordt naar emotionele rollercoaster gevlogen in ‘Het Huis’

Het nieuwe seizoen van Het Huis is ondertussen al even bezig. De voorlaatste aflevering verschijnt dan ook volgende week al. Daarin zien we hoe nieuwsanker Riadh Bahri zichzelf helemaal blootgeeft. Zo vertelt hij over zijn ouders, hoe hij is opgegroeid én zijn overleden zus.

Na Hugo SigalMathias VergelsWilliam Boeva, Stephanie Planckaert en Herman Brusselmans, is het deze week aan Riadh Bahri in Het Huis. Riadhs rugzak zit boordevol emotionele verhalen waarover hij vaak praat, maar zelden écht iets over zegt. Daar komt in Het Huis dus verandering in.

Het Huis

Eén presentator en één gast per aflevering in een groot huis … het concept gaat ondertussen al enkele jaren mee. In de loop der jaren heeft presentator Eric Goens het huis in België al eens omgeruild voor een villa in Zuid-Afrika in Die Huis, maar de laatste seizoenen pikt hij de gasten toch weer op met zijn auto.

Met dat idee trekt Goens ook deze week naar zijn nieuwe gast. Al wordt die auto al snel ingeruild voor iets anders. Van bij Riadhs appartement in Brussel zet het duo namelijk koers naar de vliegclub van Grimbergen. Daar wordt vliegtuigfanaat Riadh verrast met een vlucht in een sportvliegtuigje dat hen ook meteen naar de bestemming brengt.

Familieverhaal

Eens aangekomen, komen de serieuze onderwerpen meteen aan bod. Zo vertelt Riadh over zijn ouders en zijn ingewikkeld familieverhaal. Vader Kamel, moeder Diane en hun vier kinderen wonen tien jaar in Duitsland vooraleer ze begin jaren 90 terugkeren naar België. Daar krijgt Riadh op zijn vijftiende al meteen een strenge versie van zijn vader te zien.

“Toen ik thuiskwam, zat papa in de woonkamer en lag heel de vloer vol met geprinte foto’s van naakte mannen. Mijn surfgeschiedenis als 15-jarige, op zoek naar zichzelf,” vertelt Riadh met een krop in de keel. Daarna vertelde zijn vader hem dat hij niet meer welkom zou zijn als hij voor de mannen was. Even later scheidden Riadhs ouders en verbrak hij al het contact met zijn vader.

Het Huis is maandag om 20.40 uur te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...