Rihanna geeft reden voor terugkeer naar muziek: “Ik deed dit voor Chadwick”

Vorige week vrijdag kwam zangeres Rihanna na zes jaar eindelijk nog eens met nieuwe muziek. Met Lift Me Up koos ze voor een rustige ballad. Die ballad is ook meteen de titelsong voor de nieuwste Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever. En die film blijkt nu ook meteen de reden zijn voor de terugkeer van Rihanna. Ze zag het namelijk als eerbetoon aan de overleden acteur Chadwick Boseman.

Hoewel veel fans misschien dachten, en hoopten, dat Rihanna nu volledig terug was, is dat misschien toch niet het geval. In een recent interview liet Black Panther-regisseur Ryan Coogler namelijk weten dat Rihanna haar terugkeer naar de muziek vooral zag als eerbetoon aan Chadwick Boseman. Het valt dus nog af te wachten of de zangeres ook na deze soundtrack nog nieuwe muziek zal maken.

Black Panther: Wakanda Forever

Volgende week komt de nieuwe Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever uit. Die film staat vooral in het teken van acteur Chadwick Boseman. Hij overleed in 2020 aan kanker en speelde in de eerste film de rol van koning T’Challa. In de film zal zijn personage ook sterven, waardoor alles in Wakanda Forever een dubbele betekenis krijgt.

In de film moeten de inwoners van Wakanda en de familie van koning T’Challa dus op zoek naar een gepaste opvolger. En om dat verhaal goed over te brengen, ging Marvel Studios dus op zoek naar een sterke zwarte artiest die die gevoelens kon omzetten in krachtige muziek. Zo kwam regisseur Coogler bij Rihanna terecht. “Ik wou dat het een vrouw was, een moeder zelfs. Want dat is zo een belangrijk thema in de film”, vertelde Coogler aan NME.

“Voor Chad”

Uiteindelijk ging de zangeres zo goed als meteen akkoord. “Ik denk dat ze net in de juiste periode in haar leven zat om dit te doen. De trailer heeft haar overtuigd en daarna ging ze meteen aan het werk”, zegt Coogler nog. “De eerste keer dat ze het lied voor ons speelde, zei ze wel meteen dat ze het voor Chad (Chadwick Boseman, red.) deed.” De kans is dus bestaande dat Rihanna na deze kleine terugkeer opnieuw onder de radar verdwijnt.

Bekijk de videoclip van Lift Me Up hier:

Meer
Lees meer...