‘Riverdale’: krijgt één van de hoofdpersonages een tragisch einde?

Riverdale-fans weten ondertussen hoe lang een week kan duren. Want da’s precies hoe lang ze moeten wachten op een nieuwe aflevering van hun favoriete serie. En naar goede gewoonte eindigen ook de afleveringen van seizoen 5 al graag eens met een cliffhanger. Maar als we showrunner Roberto Aguirre-Sacasa mogen geloven, heeft de (voorlopig) laatste cliffhanger ook serieuze gevolgen voor “één van de hoofdpersonages”.

Riverdale-fans krijgen al sinds eind januari elke week een nieuwe aflevering op zich afgevuurd. Die zijn een stuk later verschenen dan gepland, want de opnames hebben door de coronacrisis serieus wat vertraging opgelopen.

Tijdssprong

Maar nu zijn ze er dus, en ondertussen heeft ook al de aangekondigde tijdssprong plaatsgevonden. Het gaat om een ‘gat’ van maar liefst zeven jaar. Daarin zijn de hoofdpersonages (Archie (KJ Apa), Veronica (Camila Mendes), Betty (Lili Reinhart) en Jughead (Cole Sprouse)) vertrokken uit Riverdale, en ook teruggekeerd.

Seriemoordenaar

In die zeven jaar dat de hoofdpersonages zijn weggeweest, zijn er natuurlijk ook nieuwe mensen in Riverdale opgedoken. Eén van hen is de serveerster Squeaky (Skylar Radzion). Op het einde van de meest recente aflevering van Riverdale springt ze in de vrachtwagen van een chauffeur die wel eens een seriemoordenaar zou kunnen zijn.

“Nauw verbonden met mogelijks tragisch lot van één van de hoofdpersonages”

De toekomst van Squeaky ziet er niet al te positief uit. Maar volgens showrunner Roberto Aguirre-Sacasa maakt die toekomst deel uit van een veel groter verhaal. Tijdens een interview met TV Line verklapte hij dat die verhaallijn iets te maken heeft met één van de hoofdpersonages uit Riverdale. En dat personage zou wel eens in de problemen kunnen komen.

“Ik vermoed dat het in de volgende aflevering is dat je zal zien dat het mysterie nauw verbonden is met het mogelijks tragische lot van één van de hoofdpersonages die we al sinds seizoen 1 kennen”, klonk het. Aguirre-Sacasa ging daar – uiteraard – niet dieper op in. Er zit dus niets anders op dan wachten op de volgende aflevering van Riverdale.

Riverdale lost wekelijks een nieuwe aflevering op Netflix. De gaten vullen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...