Left Right
scrollTop top

Ross en Rachel uit ‘Friends’ zouden volgens het originele script eigenlijk nooit ‘on a break’ zijn gegaan


Ross en Rachel uit ‘Friends’ zouden volgens het originele script eigenlijk nooit ‘on a break’ zijn gegaan

Weinig verhaallijnen verdelen de fans van ‘Friends’ zo hard als de verhaallijn rond de eerste breuk tussen Ross en Rachel, want waren ze nu “on a break” of niet? Maar de makers hebben  nu laten weten dat het eigenlijk helemaal niet het plan was om de relatie tussen de twee al zo snel af te breken. 

We were on a break“, Ross (David Schwimmer) uit Friends heeft het tot vervelens toe herhaald. Zijn onenightstand met Chloe gebeurde toen Ross en Rachel (Jennifer Aniston) één nacht on a break waren, maar zo dacht Rachel daar niet over. Het groeide uit tot een running gag doorheen de volgende seizoenen van Friends, maar eigenlijk zag het script er anders uit en was er van de break zelfs helemaal geen sprake.

Spannender

In een interview met Metro vertelde executive producer en regisseur Kevin S. Bright uit hoe de verhaallijn rond Ross en Rachel tot stand kwam. “Toen we de relatie tussen Ross en Rachel schreven, zag die er helemaal anders uit. De verhaallijn rond de break kwam pas later”, legt Kevin S. Bright uit. “Op deze manier konden we er wat meer plezier mee hebben en hadden de kijkers iets om voor te supporteren.”

“De kijkers wilden Ross en Rachel samen houden, maar alles dreef hen uit elkaar. Na hun eerste kus was de seksuele spanning tussen de twee weg. Marta en David (Marta Kauffman en David Crane, de scenaristen van Friends, red.) hebben toen een briljante en dappere beslissing gemaakt met hun relatie, wanneer iedereen hun wens kreeg, werd die wens van hun weggenomen. Het maakte het zoveel beter wanneer ze uiteindelijk toch weer samen kwamen.” En we kunnen ze geen ongelijk geven.

Friends
Giphy

Heb je zin om alles van Friends nog eens te herbekijken? Dan vind je hier de volledige DVD-box!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…