‘RuPaul’s Drag Race’-winnares Shea Couleé krijgt rol in nieuwe Marvelreeks ‘Ironheart’

De aankomende Marvelreeks Ironheart heeft een interessante nieuwe actrice gecast. Het gaat namelijk om Shea Couleé, een van de dragqueens die te zien was in RuPaul’s Drag Race. Voorlopig is het nog niet geweten welke rol de queen zal spelen in de reeks. Ironheart zou in het najaar van 2023 verschijnen op Disney+.

Ironheart heeft weer wat meer vorm gekregen. De Marvelreeks, die volgend jaar zal verschijnen, volgt Riri Williams, aka Ironheart, die we zullen leren kennen in Black Panther: Wakanda Forever. De rol van Ironheart zal gespeeld worden door Dominique Thorne, maar daarnaast zullen we ook een dragqueen te zien krijgen in de reeks. Het gaat daarbij om niemand minder dan Shea Couleé.

Shea Couleé

Shea Couleé is een van de meest succesvolle dragqueens uit de geschiedenis van RuPaul’s Drag Race. Nadat ze in 2017 strandde op de vijfde plaats in het programma, keerde ze terug in het vijfde seizoen van RuPaul’s Drag Race All Stars. Daarin wist ze wel te winnen.

Shea keerde vervolgens nog eens terug naar de wedstrijd in het negende seizoen van RuPaul’s Drag Race All Stars, het seizoen met enkel voormalige winnaars. En daar wist Shea Couleé het te schoppen tot in de finale. Naast haar deelnames aan RuPaul’s Drag Race heeft ze ook al verschillende nummers uitgebracht en was ze als model te zien tijdens de Savage X Fenty Show in 2019. En nu zal Shea Couleé dus ook haar intrede doen in het MCU.

“M’n eerste liefde”

Via Instagram reageerde Shea Couleé al op het nieuws. Ze deelde een screenshot van een artikel over het nieuws, waarbij ze schreef hoe enthousiast en vereerd ze was. “Ik probeer de juiste woorden te vinden om m’n enthousiasme over dit project te omschrijven. Acteren was mijn eerste liefde, lang voor ik met drag begon. Dus het voelt gepast om mijn Drag Race-verhaal te beëindigen en te beginnen met mijn acteercarrière. En dat zal ik doen op de grootste manier die ik me kon inbeelden.”

“M’n intrede doen in het Marvel Cinematic Universe is zoals binnenwandelen in Oz. Ironheart gaat een geweldige ervaring worden voor de kijkers en ik kan nog steeds niet geloven dat ik kan samenwerken met enkele van de beste en meest toegewijde artiesten in de industrie. Bedankt aan iedereen die me altijd heeft gesteund en ik kijk ernaar uit om dit spannende nieuwe hoofdstuk met jullie te delen.”

Bekijk de post op Instagram hier:

Ironheart

Ironheart zal gaan over de gelijknamige superheldin die haar intrede zal maken in de film Black Panther: Wakanda Forever, die later dit jaar verschijnt. In die film zullen we Dominique Thorne voor het eerst aan het werk zien als Riri Williams aka Ironheart. Het is nog niet geweten welke rol Shea Couleé zal spelen.

Naast Shea Couleé en Dominique Thorne zijn ook Anthony Ramos (In the Heights), Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story), Lyric Ross (This Is Us) en Manny Montana (Good Girls) al bevestigd voor de serie. Ironheart zou in het najaar van 2023 verschijnen op de streamingdienst Disney+.

Meer
Lees meer...