Salma Hayek bezweek bijna aan Covid-19

In een interview met Variety liet Salma Hayek weten dat ze bijna overleed aan Covid-19. De actrice bleef zeven weken in isolatie en moest aan de beademing liggen.

Actrice Salma Hayek verloor vorig jaar bijna de strijd tegen Covid-19. In het cover interview met Variety vertelde ze dat ze het virus opliep toen het opkwam in 2020. “Mijn dokter smeekte me om naar het ziekenhuis te gaan omdat het zo erg was”, zegt Hayek, die haar besmetting tot nu toe geheim kon houden.

Energie nog niet terug

“Ik bleef zeven weken in dezelfde kamer in mijn huis in isolatie en lag aan de zuurstof. Toen de dokter vroeg om naar het ziekenhuis te gaan, zei ik hem ‘neen, bedankt. Ik sterf liever thuis’”, voegde Hayek nog toe. Tot op vandaag is het voor de actrice moeilijk om de energie te vinden die ze had voor het virus, maar ze keerde vorige maand terug naar het werk voor de opnames van House of Gucci van Ridley Scott.

Moeilijk als Mexicaanse vrouw

De volgende film die we van Salma Hayek mogen verwachten, is Hitman’s Wife’s Bodyguard. Daarin speelt ze naast Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Ook zal ze acteren in één van de volgende films van Marvel die zal uitkomen, Eternals. “Ik had er nooit aan gedacht om in een film van Marvel te spelen”, zegt Hayek over de rol. “Ik dacht dat die boot al gaan varen was en het was een absolute verrassing. Het is vrij moeilijk om een actieheld te zijn als je Mexicaans bent. Het is heel moeilijk om een actieheld te zijn als je Mexicaans én vrouw bent. Maar een actieheld spelen als je een Mexicaanse vrouw bent met mijn leeftijd… Ik dacht dat ze me in het ootje aan het nemen waren.”

Meer
Lees meer...