Deze 14 Marvel-films komen de volgende jaren in de zalen

Naast de vele series van Marvel, staan er ook heel wat films op de planning. Na The Falcon and the Winter Soldier kunnen fans van Marvel al uitkijken naar de volgende veertien titels.

Na Avengers: Endgame bleef het op vlak van films een tijdje stil voor Marvel. Series als WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier kregen voorrang. De komende jaren worden toch de moeite waard voor alle Marvelfans. Veertien films werden ondertussen al aangekondigd.

Black Widow – 9 juli 2021

De film moest normaal vorig jaar al uit zijn, maar de pandemie heeft roet in het eten gegooid. We zien Scarlett Johansson die als de Russische Natasha Romanoff op de vlucht is voor de Amerikaanse regering. De film vindt in de tijdslijn plaats tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 3 september 2021

Simu Lui spelt Shang-Chi, een van de beste vechters uit de comics van Marvel. Hij neemt het op tegen de criminele bende the Ten Rings. Die organisatie wordt gerund door The Mandarin, gespeeld door Tony Leung. Shang-Chi is de zoon van The Mandarin en wil de organisatie overnemen van zijn vader. De eerste trailer verscheen eerder deze maand.

Eternals – 5 november 2021

Een nieuwkomer binnen het Marvel-universum. De Eternals is een groep superhelden die zich kan meten met de Avengers. Of ze zelfs zou kunnen verslaan. Het is een groep onsterfelijke aliens, met rollen voor Angelina Jolie, Salma Hayek en Kumail Nanjiani. De regie is voor Chloe Zhao, die met Nomadland de Oscar voor Beste Film won.

Spider-Man: No Way Home – 17 december 2021

De derde film in de trilogie met Tom Holland. In de film zal Peter Parker (Spider-Man) het opnemen tegen oude rivalen als Doctor Octopus en Elector. Er zijn geruchten dat acteurs die eerder Spider-Man speelden, Tobey Maguire en Andrew Garfield, in het universum kunnen opduiken.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 25 maart 2022

Benedict Cumberbatch zal als Doctor Stephen Strange proberen om de nieuwe ‘Sorcerer Supreme’ van het universum te worden. Elizabeth Olsen speelt Scarlet Witch en ook Benedict Wong, Rachel McAdams en Chiwetel Eijofor zullen opnieuw in de film te zien zijn. Xochitl Gomez maakt haar debut bij Marvel als superheld America Chavez.

Thor: Love and Thunder – 6 mei 2022

Een sequel op Thor: Ragnarok. Natalie Portman keert terug als Jane Foster, die in de comics een soort Thor wordt en dat in de nieuwe film misschien ook kan worden. Tessa Thompson, Jeff Goldblum en Taika Waititi spelen allemaal in hun rol van Thor: Ragnarok, samen met alle Guardians of the Galaxy. De rol van de slechterik zal gespeeld worden door Christian Bale. In de film speelt hij Gorr the God Butcher, die letterlijk de goden doodt.

Black Panther 2 – 8 juli 2022

De makers lieten al weten dat er geen vervanger komt voor T’Challa, de rol die Chadwick Boseman speelde in Black Panther. Boseman overleed voor de productie begon. Wel zal er een nieuwe Black Panther zijn. Wie dat zal zijn, is nog niet duidelijk. De film zal tonen wat er gebeurde in Wakanda na Avengers: Endgame. De opnames beginnen in juli van dit jaar.

Captain Marvel 2 – 11 november 2022

Deze sequel zal zich in de hedendaagse tijd afspelen. We zien Brie Larson als een veel sterkere Captain Marvel. Deze keer zal ze bijgestaan worden door twee andere superheldinnen. Iman Vellani zal Ms. Marvel spelen en Teyonah Parris komt in de film als een oudere Monica Rambeau.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania­ – 2022

Door Covid-19 zal dit de eerste keer zijn dat Marvel vijf films in hetzelfde jaar zal uitbrengen. Paul Rudd en Evangeline Lilly komen terug als Ant-Man en The Wasp, maar ook Michael Douglas en Michelle Pfeiffer zullen weer in de film opduiken. Hier zullen de hoofdrolspelers het opnemen tegen Kang the Conqueror, een iconische slechterik uit de comics.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 2023

Normaal ging de film al ingeblikt zijn, maar is nu verplaatst naar 2023. Er is nog niets zeker over hoe de film zal verlopen, alleen is zeker dat deze zich afspeelt na Avengers:Endgame.

Blade

De reeks heeft al enkele bekende films uitgebracht met Wesley Snipes in de hoofdrol. Nu is die hoofdrol voor Mahershala Ali. Momenteel zijn ze de film nog aan het schrijven en het filmen zou beginnen eind 2021.

Ook nog in de pijplijn, maar zonder informatie:

Deadpool 3, Fantastic Four en Captain America 4.

Meer
Lees meer...