Left Right
scrollTop top

Brie Larson emotioneel over waarom ze opnieuw Captain Marvel wil spelen


Captain Marvel Brie Larson
© Brie Larson als Carol Danvers/Captain Marvel – Marvel

Brie Larson is volgend jaar voor de derde keer te zien als Carol Danvers/Captain Marvel. Het personage krijgt dan namelijk haar tweede solofilm. En dat personage ligt de actrice nauw aan het hart. Dat komt doordat fans van Captain Marvel houden om héél diverse redenen.

Captain Marvel 2 verschijnt normaal gezien in de loop van volgend jaar. Over die film is nog niet al te veel bekend. En da’s ook logisch, want de productie ervan moet nog beginnen. Het is uiteraard wel al zeker dat Brie Larson opnieuw in de huid van Carol Danvers/Captain Marvel zal kruipen.

Captain Marvel 2

Brie Larson krijgt gezelschap van Teyonah Parris. Zij is momenteel te zien als Monica Rambeau in WandaVision. Ook Iman Vellani zal in Captain Marvel 2 te zien zijn. Zij maakt later dit jaar haar debuut voor Marvel in de serie Ms. Marvel, die onder andere door Adil El Arbi en Bilall Fallah geregisseerd wordt.

De regie van Captain Marvel 2 is in handen van Nia DaCosta. Zij neemt over van Anna Boden en Ryan Fleck, het duo dat de eerste solofilm van het personage regisseerde. De tweede film over Carol Danvers gaat later dit jaar in productie.

“Het gaat om haar”

Actrice Brie Larson kruipt maar al te graag opnieuw in de huid (en de superheldenpakjes) van Captain Marvel. Dat vertelde emotioneel tijdens een gesprek met WWE.

“Wat ik meest fantastisch vind, is hoeveel verschillende mensen van Carol houden”, vertelde ze. “Het is zoveel meer dan ik ben, en zoveel meer dan m’n lichaam kan vertellen. Verschillende seksuele geaardheden of manieren waarop je je kan identificeren met geslacht of ras. Het gaat verder dan dat. En net dat vind ik zo geweldig.”

Waarom ze besliste om de rol te spelen? “Ik wilde graag hard werken om een symbool te creëren, dat andere mensen kunnen gebruiken. Een symbool waardoor ze zich machtig voelen. Da’s alles? Het ging helemaal niet om mij. Het gaat om haar en wat ze voor de mensen betekent.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…