Samsung stelt release Galaxy Fold uit: nog even wachten op de eerste opvouwbare smartphone

Samsung stelt release Galaxy Fold uit: nog even wachten op de eerste opvouwbare smartphone

Wie zich eigenaar van de eerste opvouwbare smartphone wil noemen, moet nog enkele weken geduld hebben. Samsung stelt namelijk de release van haar nieuwste model, de Galaxy Fold, enkele weken uit. Dat komt doordat verschillende testpersonen zware problemen ondervonden en het bedrijf hun feedback eerst van dichtbij wil evalueren.

Samsung laat het grote publiek nog even langer wachten op de Galaxy Fold, de eerste opvouwbare smartphone. Die vertraging is een domper. De smartphone is namelijk niet voor een heel breed publiek bedoeld (want hij kost een dikke 2.000 euro), maar is wel het startschot voor grote vernieuwingen in de wereld van telefoontoestellen.

Problemen

Niet alles was rozengeur en maneschijn rond de nieuwe Samsung Galaxy Fold. Verschillende testpersonen lieten weten dat hun smartphone al na enkele dagen stukgegaan was. Het scherm begon te flikkeren, stond stil en viel dan uiteindelijk uit. Eén van de mogelijke oorzaken hiervoor is het verwijderen van een laagje van het scherm. Dat ziet er namelijk uit als een screen protector, maar is dat niet.

Verschillende testpersonen zeggen dat ze dat laagje niet verwijderd hebben en dat hun smartphone toch stukging. Een andere verklaring die Samsung gaf, was dat er te veel druk op het scharnier van de Galaxy Fold zou gezeten hebben, maar dat is niet helemaal zeker. Het bedrijf heeft nog maar weinig tijd gehad om alle klachten van dichtbij te bekijken.

Uitstel

Om nu de feedback van de testpersonen deftig te kunnen evalueren en om verder interne tests uit te voeren, stelt Samsung de release van haar nieuwste smartphone uit. De Galaxy Fold zou anders al vanaf nu vrijdag verkrijgbaar zijn voor het grote publiek. Wie de smartphone wil (en daar 2.020 euro voor over heeft) moet nu nog “enkele weken” geduld hebben.

Wij konden eerder al de Samsung Galaxy Fold testen en we waren best onder de indruk.

Gesponsorde artikelen