Left Right
scrollTop top

Samsung toont nieuwe Galaxy Z Flip tijdens Oscars


Samsung Galaxy Z Flip coverfoto
© Samsung

Samsung heeft tijdens de Oscar-uitzending gisterenavond een teaservideo getoond van een nieuwe smartphone. Het gaat om een openklapbaar toestel dat de naam Samsung Galaxy Z Flip zou krijgen.

Er zijn al enkele maanden geruchten over een nieuwe flip phone van Samsung die op komst is. De laatste tijd zijn die berichten steeds concreter en is er zelfs al een heuse hands-onvideo online verschenen.

De officiële voorstelling voor de Samsung Galaxy Z Flip is gepland voor dinsdag 11 februari tijdens hun Unpacked event in San Francisco. Maar gisterenavond tijdens de uitzending van de uitreiking van de Academy Awards toont Samsung al een korte reclamespot op de zender ABC.

Opengeklapt scherm

In de video zien we een smartphone met een langwerpig, doorlopend scherm dat je kan dichtklappen. Op het eerste zicht toont het opengeklapte scherm geen oneffenheden, maar Samsung waarschuwt in zijn video in kleine letters dat dat wel tot de mogelijkheden behoort. “Je kan een kleine vouw opmerken in het midden van het scherm. Dat is een natuurlijke eigenschap van scherm”, valt er te lezen.

Als de smartphone dichtgeklapt is, is er vooraan een klein extra schermpje voorzien. Daarop kan je onder andere aflezen wie je belt en gesprekken opnemen of weigeren.

Zwart of paars

De reclamespot toont de Samsung Galaxy Z Flip in twee kleuren: paars en zwart. Het is niet duidelijk of er nog andere modellen op de markt zullen komen. Eerder was er ook al een speciale uitgave gelekt in samenwerking met modeontwerper Thom Browne.

Voor wie?

De meningen op sociale media over dit nieuwe model van Samsung zijn verdeeld. Fans wijzen op het feit dat je smartphone krijgt met een even groot scherm als andere modellen die toch compacter is om weg te steken. Doordat de Galaxy Z Flip dichtgeklapt kan worden, zou je scherm ook beter beschermd zijn.

Critici trekken die stevigheid in twijfel en wijzen op eerdere problemen die Samsung vorig jaar had met het scherm van de Galaxy Fold. Veel zal ongetwijfeld afhangen van de prijs die Samsung plakt op zijn Z Flip. Volgens geruchten zou het toestel zo’n 1.400 dollar kosten. Maar voor bevestiging daarover is het wachten tot het Unpacked event. Daarop stelt Samsung ook zijn nieuwe S20-lijn voor.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…