Sandra Kim zal optreden tijdens finale Eurovisiesongfestival

Zelfs als Hooverphonic de finale niet haalt op het Eurovisiesongfestival dit jaar, staat er nog steeds minstens één Belgische act op het finalepodium. Onze enige Eurovisie-winnaar Sandra Kim zal namelijk een optreden geven tijdens de intervalact van de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Leen het veel te grote witte pak van je vader en haal je roze glitterstrik maar van onder het stof! Want Sandra Kim komt tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival haar winnende nummer J’aime La Vie nog eens brengen.

Sandra Kim

Het is nog steeds onze enige Eurovisie-winnaar ooit, Sandra Kim. In 1986 won ze in het Noorse Bergen het Eurovisiesongfestival met het aanstekelijke nummer J’aime La Vie. Maar aan die overwinning ging wel een beetje gesjoemel vooraf.

Zo was Sandra Kim in tegenstelling tot wat ze zong amper 13 jaar oud. Op dat moment waren er nog geen leeftijdsgrenzen bij het Eurovisiesongfestival, dus er werden geen regels overtreden. Maar er werd dus wel gelogen in de zin “Moi j’ai quinze ans et je te dis, whoa whoa, j’aime la vie“. Laten we het een leugentje om bestwil noemen.

Het 65ste Eurovisiesongfestival

Sandra Kim won de 31ste editie van het Eurovisiesongfestival, maar dit jaar is het al tijd voor de 65ste editie. Daarom plant de organisatie een speciale act. Voor de intervalact trommelde de Rotterdamse organisatie zeven oud-winnaars op. Eentje daarvan is onze Sandra Kim, maar er zijn dus nog grote namen die terugkeren naar het Eurovisiepodium.

https://www.youtube.com/watch?v=sI78Bqp6z6g

De oudste is de Italiaanse Gigliola Cinquetti. Zij won in 1964 de negende editie van het Eurovisiesongfestival met het nummer Non Ho L’età. Daarnaast zullen de drie laatste Nederlandse winnaars ook het podium betreden. Dat zijn Lenny Kugr (1969), Teach-In’s (1975) en uiteraard Duncan Laurence die vorig jaar het Eurovisiesongfestival won. De laatste drie oud-winnaars die te zien zullen zijn in de finale zijn Paul Harrington & Charlie McGettigan (1994) en Alexander Rybak (2009).

Hooverphonic

Onze nationale eer wordt op het Eurovisiesongfestival dit jaar verdedigd door Hooverphonic. De driekoppige groep bestaande uit Alex Callier, Raymond Geerts en nieuwe zangeres Luka Cruysberghs zal op het Eurovisiesongfestival het nummer Release Me brengen.

De meningen over het nummer zijn momenteel nog verdeeld. Maar zoals iedere doorwinterde Eurovisie-fan weet: een nummer staat of valt met de act. Haal die roze glitterstrik dus al maar boven, Alex.

Meer
Lees meer...