Scrat van ‘Ice Age’ krijgt eindelijk z’n eikel in afscheidsfilmpje animatiestudio Blue Sky Studios

Blue Sky Studios, de animatiestudio achter de films van Ice Age, moest vorig jaar z’n deuren sluiten. Maar dat deed het toen niet zonder nog één laatste video te maken. En die is nu verschenen. Het gaat om een video met Scrat, een van de meest geliefde personages uit de films van Ice Age.

Wie de films van Ice Age gezien heeft, kent Scrat en zijn vruchteloze zoektocht naar zijn eikel ongetwijfeld wel. De angstige eekhoorn moet de gekste toeren uithalen om de noot eindelijk vast te kunnen grijpen, maar altijd loopt het fout en raakt hij z’n dierbare eikel opnieuw kwijt. Tot nu.

Scrat

In februari 2021 liet Disney weten dat het de animatiestudio Blue Sky Studios zou opdoeken. De studio is nu dus al meer dan een jaar gesloten, maar de laatste scène van de studio werd nu pas op de wereld losgelaten. Het allerlaatste filmpje van de animatiestudio gaat over Scrat en zijn eikel. Ook deze keer lukt het hem om de noot vast te grijpen, waarna hij angstig om zich heen kijkt om te zien wat er nu weer zal gebeuren. Maar deze keer zit er geen addertje onder het gras. Scrat kan z’n eikel eindelijk opeten.

De video, getiteld The End, werd privé geüpload op het speciale YouTube-kanaal met de naam Finale en duurt 34 seconden. Toch is het een emotioneel fragment voor veel fans van de filmreeks en kan het echt gezien worden als het einde van een legendarisch tijdperk in de wereld van animatiefilms. Bij de video schreven de makers: “In de laatste dagen van Blue Sky Studios kwam een klein team van artiesten samen om één laatste shot te maken. Deze video is een vaarwel, een afscheid op onze eigen manier.”

Bekijk hier het memorabele filmpje:

Meer
Lees meer...