Seizoensfinale van ‘The Mandalorian’ zorgt voor compleet onverwachte cameo

Het tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+ zit erop, maar de reeks deed dat wel met een knaller. Meteen na afloop bekroonden veel fans de seizoensfinale namelijk tot de beste aflevering tot nu toe van deze Star Wars-serie. En daar zat een opmerkelijk cameo op het einde zeker voor iets tussen. Uiteraard bevat dit artikel verder heel wat spoilers.

Hoewel Pedro Pascal in de rol van de Mandalorian uiteraard de hoofdrolspeler is van The Mandalorian is voor velen The Child de echte ster van de serie. Het wezentje kreeg al tijdens het eerste seizoen de koosnaam Baby Yoda, maar is eigenlijk niet dezelfde als Yoda uit de Star Wars-films. The Mandalorian speelt zich namelijk af na de dood van Yoda in Return Of The Jedi. Drie weken terug kwamen we te weken dat de echte naam van The Child Grogu is.

Luke Skywalker

Tijdens de slotaflevering – met de naam The Rescue – was er echter er echter een andere ster. Luke Skywalker maakte namelijk voor het eerst zijn optreden in The Mandalorian. De legendarische Jedi werd opgeroepen door Grogu die in nood zat.

Daarop verscheen hij met zijn groene lightsaber en de droid R2D2 om het Dark Trooper-leger van Moff Gideon te verslaan. Daarom nam Luke Skywalker Grogu mee om zijn training te beginnen. Het is dus nog even afwachten of en wanneer we The Child zullen terugzien in het derde seizoen van The Mandalorian, al lijkt het ons heel onwaarschijnlijk dat hij uit de reeks zou verdwijnen.

Mark Hamill

Voor de fans was het niet alleen het feit dat Luke Skywalker zien was die deze aflevering zo bijzonder maakte, maar ook hoe die eruit zag. Het ging namelijk om Mark Hamill zoals we die kennen uit de films van Star Wars. Disney gebruikte daarvoor Max Lloyd Jones als body double, maar plakte daar het hoofd van Hamill op dat het digitaal jonger had gemaakt.

Zo maakte Mark Hamill als Luke Skywalker zijn optreden in ‘The Mandalorian’ – Bron: Disney
Meer
Lees meer...