Seoul kleurt volgende maand volledig paars voor 10de verjaardag BTS

Elk jaar viert de Zuid-Koreaanse boyband BTS in juni ‘Festa’, de verjaardag van het debuut van de groep op 13 juni 2013. Wie snel kan tellen, heeft waarschijnlijk al meteen door waarom dit jaar een speciale editie wordt. BTS bestaat op 13 juni 2023 namelijk precies 10 jaar en dat zal gepast gevierd worden.

BTS blaast dit jaar 10 kaarsjes uit, we wisten al dat naar aanleiding van die verjaardag een autobiografie van de groep zou verschijnen, maar nu heeft de groep nog meer festiviteiten aangekondigd. Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, zal voor de gelegenheid namelijk volledig paars kleuren.

BTS presents everywhere

Enkele dagen geleden deelde het officiële Twitteraccount van BTS een mysterieuze boodschap. “BTS presents everywhere” stond er in grote letters te lezen, terwijl in de achtergrond het nummer We Are Bulletproof: The Eternal te horen was. Dit vormde de aankondiging van het grote evenement dat in juni zal doorgaan in Seoul.

Ondertussen hebben we daar al wat meer informatie over gekregen. Van 12 tot 25 juni 2023 zullen heel wat monumenten in Zuid-Korea paars kleuren. Het gaat daarbij onder andere om de Namsan Seoul Tower, het stadhuis, de World Cup-brug en enkele andere monumenten. De kleur paars is uiteraard niet toevallig gekozen. In 2016 vond V van BTS de term 보라해 (borahae) uit. Dit is een samentrekking van 보라 (bora), het Koreaanse woord voor ‘paars’ en 사랑해 (saranghae), wat ‘ik hou van je’ betekent. Met die term verwees V naar de eindeloze liefde voor zijn fans. “Paars is de laatste kleur van de regenboog. Dus het betekent dat ik voor altijd van jullie zal houden en jullie zal vertrouwen.”

Op 17 juni staat er een speciaal festival op de planning voor fans van BTS. Dat zal doorgaan in het Yeouido Hangang Park in Seoul. Maar internationale fans hoeven niet te treuren, want er zullen ook festiviteiten online doorgaan.

Meer
Lees meer...