Left Right
scrollTop top

Seth Rogen wil niet meer samenwerken met James Franco na beschuldigingen van seksueel wangedrag


Seth Rogen James Franco
© Robert Hanashiro-USA TODAY NETWORK/Sipa USA (via Isopix)

Seth Rogen en James Franco waren meermaals samen te zien in (meestal komische) films. Daardoor waren de twee ook naast het scherm goede vrienden. Maar die vriendschap is nu tot een einde gekomen. In een interview met The Sunday Times maakt Seth Rogen namelijk duidelijk dat hij niet meer wil samenwerken met James Franco nadat die laatste meermaals beschuldigd werd van seksueel wangedrag.

In een interview met The Sunday Times heeft acteur Seth Rogen duidelijk gemaakt dat hij niet meer wil samenwerken met James Franco. In het verleden werkten de twee samen voor onder andere Freaks and Geeks, This Is the End, The Disaster Artist en The Interview. Maar daar zullen geen nieuwe samenwerkingen meer bij komen.

Seksueel wangedrag

Rogen neemt die beslissing nadat James Franco verschillende keren beschuldigd werd van seksueel wangedrag. De eerste keer ging het om een meisje van 17 jaar oud waarmee Franco (toen 35 jaar oud) wilde afspreken op een hotelkamer.

Later kwamen er ook beschuldigingen van zijn ex Violet Paley. Zij vertelde dat Franco haar tijdens hun relatie dwong om hem oraal te bevredigen in een auto. In 2018 volgden er dan beschuldigingen van vijf studentes van Franco in zijn acteerschool Studio 4. Daarbij moesten ze seksuele handelingen verrichten als “deel van de lessen”. In 2019 klaagden twee studentes Franco aan om wat er gebeurde in zijn acteerschool daarbij omschreven ze de school als “een plan om Franco en zijn mannelijke collega’s een groep jonge meisjes te geven waar ze misbruik van konden maken”. Eerder dit jaar werd duidelijk dat de studentes de aanklacht hadden laten vallen.

“Niet meer samenwerken”

En nu heeft Seth Rogen, die in het verleden vaak samenwerkte met James Franco, in een nieuw interview enkele uitspraken gedaan over James Franco. In 2018, nadat de eerste beschuldigingen over Franco naar buiten kwamen, liet Rogen nog weten dat hij er geen probleem mee zou hebben om nog samen te werken met Franco. Maar daar heeft hij nu spijt van. “Ik heb sindsdien niet meer met hem samengewerkt en ik ben dat ook niet van plan.”

De twee waren, omdat ze vaak samenwerkten, ook naast het scherm goede vrienden. Wanneer gevraagd werd of ze dat nog steeds waren, antwoordde Rogen: “Ik weet niet of ik dat in dit interview allemaal kan zeggen, maar ik kan wel zeggen dat de beschuldigingen veel veranderd hebben aan onze relatie en onze dynamiek.” De interviewer vroeg dan of dat niet pijnlijk is. Waarop Rogen reageerde dat dat inderdaad zo is “maar niet zo pijnlijk en moeilijk als het is voor de andere mensen die bij de zaak betrokken zijn”. “Ik heb geen medelijden met mezelf in deze situatie.”

“Wat ik kan zeggen is dat ik geweld en intimidatie verafschuw en dat ik de handelingen van iemand die zich er schuldig aan maakt nooit zou verbergen of minimaliseren. Daarnaast zou ik ook nooit iemand in een positie stellen waarbij ze in de buurt van zo iemand moeten komen.”

Charlyne Yi

De uitspraken van Seth Rogen komen (niet toevallig) een maand nadat actrice Charlyne Yi zich op Instagram uitsprak over wat er gebeurde op de set van de film. Daarbij liet ze weten dat ze probeerde om uit de film te stappen nadat de beschuldigingen over James Franco bekend raakten.

In diezelfde post wees ze ook Rogen aan als medeplichtige. Rogen was de producer van de film en had volgens haar moeten ingrijpen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…