Seth Rogen vertelt over zijn vreemde ontmoeting met Tom Cruise: “Hij had me bijna bekeerd”

Seth Rogen was te gast bij de radioshow van Howard Stern om zijn nieuwe boek, getiteld Yearbook, te promoten. In dat boek vertelt hij verschillende verhalen over wat hij tijdens zijn carrière meemaakte. Eén van die verhalen deed hij al uit de doeken in de radioshow. Het gaat om zijn bijzondere eerste ontmoeting met Tom Cruise in 2006.

Zo’n 15 jaar geleden maakte Seth Rogen voor het eerst kennis met Tom Cruise. Hij sprak af in het huis van de bekende acteur samen met Judd Apatow (Freaks and Geeks). En die ontmoeting liep niet helemaal zoals gepland.

Plassen met bewakingscamera’s

Nog voor Rogen aanbelde bij Tom Cruise liep het al mis. “Ik reed naar zijn huis, maar ik moest zo dringend plassen”, vertelt Rogen. “Ik was nerveus om hem te ontmoeten en wilde niet dat m’n eerste woorden waren: ‘Hoi, leuk je te ontmoeten. Kan ik hier naar het toilet gaan?’ Dat had een ongemakkelijke eerste ontmoeting geweest.”

“Hij heeft een hele lange oprijlaan naar zijn huis. Dus ik stopte ergens halverwege de oprijlaan en plaste daar in een flesje in mijn auto. Ik sloot dat flesje en liet dat daar achter.” Slim opgelost, zou je denken. Maar dat bleek later absoluut niet het geval te zijn. “Toen ik later weer naar huis ging, reed ik terug over de oprijlaan. En toen zag ik een rood lichtje, precies op de plaats waar ik eerder geplast had. Er was een bewakingscamera exact op die plaats. Ik hoop dat Tom Cruise de tapes bewaart in een mapje met zijn chantagemateriaal.”

Scientology

15 jaar geleden was Tom Cruise ook volledig in de ban van Scientology en dat mocht Seth Rogen aan den lijve ondervinden. Toen hij al enkele uren bij Tom Cruise was, kwam het onderwerp ter sprake. Aanvankelijk omdat de kerk ervoor zorgde dat Cruise toen als “vreemd” werd voorgesteld in de pers. Daarop antwoordde Cruise dat het “vooral de farmaceutische industrie was die hem een slecht imago gaf”. Toen Rogen vroeg wat hij daarmee bedoelde, probeerde Cruise hen voor de kerk te winnen. “Als je mij 20 minuten geeft, leg ik je uit hoe het zit”, zei Cruise.

Daarbij was Tom Cruise blijkbaar enorm overtuigend. “Ik ben nogal een zwak persoon”, vertelt Rogen. “Ik zou denken, ze hebben Tom, dus waarom zou ik niet volgen? Gelukkig was Judd daar en zei hij: ‘Laat maar, laten we gewoon praten over films.’ Cruise was heel overtuigend. Als ik daar alleen was dan had ik nu een heel ander toontje gezongen. Maar gelukkig ben ik daaraan ontsnapt.”

Meer
Lees meer...