Seungri wil na Burning Sun een nieuwe nachtclub openen in Cambodja

Volgens “bronnen dicht bij Seungri”, zou de voormalige K-popster bezig zijn met voorbereidingen om een nieuwe nachtclub te openen. Het zou deze keer gaan om een club in Cambodja, waarvoor Seungri nu al een tijdje op zoek is naar investeerders. Seungri kwam vorig jaar vrij na een gevangenisstraf van anderhalf jaar, onder andere voor prostitutie in de nachtclub Burning Sun.

Sinds de release van de BBC-documentaire Burning Sun: Exposing the secret K-pop chat groups is het Burning Sun-schandaal terug onder de aandacht gekomen. Eerder deze week waren er al geruchten dat Jung Joon-young een comeback zou voorbereiden en nu lijkt ook Seungri opnieuw een nieuw businessplan te hebben.

Seungri

Seungri was een van de leden van de populaire K-popgroep BIGBANG, maar stapte in 2019 uit de groep nadat hij beschuldigd werd van het regelen van prostituees voor zakenmannen in zijn nachtclub Burning Sun in de dure wijk Gangnam in Seoul. Naast de beschuldigingen rond prostitutie waren er ook klachten over illegaal druggebruik, seksueel misbruik en politiecorruptie in Burning Sun. Daarnaast maakte hij ook deel uit van de bewuste chatrooms waarin verschillende K-popsterren naaktbeelden van meisjes deelden, zonder dat die meisjes daar hun toestemming voor gaven.

Aanvankelijk ontkende Seungri alles. Maar na zijn veroordeling in 2021, bekende hij in 2022 alsnog. Daardoor werd zijn straf gehalveerd van drie jaar cel naar anderhalf jaar cel. In februari 2023 kwam Seungri vrij en sindsdien leeft hij buiten de schijnwerpers . Maar het lijkt er nu op dat hij klaar is om terug te keren naar de publieke sfeer.

Nieuwe nachtclub in Cambodja

Het Zuid-Koreaanse medium Daum is via “Thaise bronnen dicht bij Seungri” te weten gekomen dat hij een nieuwe nachtclub wil openen. Hij zou daarbij Zuid-Korea laten voor wat het is en de club openen in Cambodja. De afgelopen maanden zou hij op zoek zijn gegaan naar investeerders voor die club en die zou hij nu gevonden hebben.

Eerder waren er ook al geruchten dat Seungri een nachtclub zou openen in Hongkong, maar daar stak de lokale overheid een stokje voor.

Meer
Lees meer...