‘Sex Education’: Vierde seizoen wordt meteen het laatste

Sex Education keert dit najaar terug voor een vierde seizoen. Dat seizoen zal wel meteen ook het laatste zijn van de populaire Netflixreeks. Binnenkort kunnen we dus afscheid nemen van de gekende personages voor ze zich klaarmaken voor het volwassenenleven.

Het vierde seizoen van Sex Education op Netflix zal er helemaal anders uitzien dan de voorgaande seizoenen. Heel verrassend is dat natuurlijk niet, aangezien we op het einde van het derde seizoen te zien kregen dat Moordale Secondary School, de school waar de reeks zich afspeelde, z’n deuren moest sluiten. In de trailer van het vierde seizoen konden we al zien hoe een groot deel van de leerlingen overstapt naar de nieuwe school Cavendish Sixth Form College.

Laatste seizoen

Daar zal je Otis (Asa Butterfield) en co voor het laatste aan het werk kunnen zien. Netflix maakte namelijk bekend dat het vierde seizoen van Sex Education meteen ook het laatste wordt. Die beslissing nam maker Laurie Nunn pas heel laat. “Tijdens het schrijven van het scenario voor het vierde seizoen begon het heel duidelijk te worden dat de verhalen ten einde liepen. De personages worden achtergelaten op een manier zoals ik het wilde. Ik voelde me blij voor hen, en ik had het gevoel dat ik alles heb gezegd wat ik op dit moment met deze personages wil zeggen”, legt ze uit.

“Als je teruggaat en kijkt naar waar ze allemaal zijn begonnen, zijn de personages heel volwassen geworden en enorm veranderd. In het vierde seizoen zien we hoe ze klaar staan om in de wereld van de volwassenen te stappen”, besluit Nunn.

Sex Education seizoen 4 is te zien op Netflix vanaf donderdag 21 september.
Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Check dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...