‘Sex Education’: Alles wat we al weten over seizoen 2

Het tweede seizoen van Sex Education verschijnt op vrijdag 17 januari op Netflix. Maar over dat seizoen is nu al het een en het ander geweten. Het is dus hoog tijd voor een overzicht. Dit is alles wat we al weten over het tweede seizoen van Sex Education.

Sex Education werd vorig jaar een gigantisch succes voor Netflix. De tienerreeks over seks en alles wat daarbij komt kijken, was hilarisch, maar herkenbaar, ongemakkelijk, maar pijnlijk accuraat. Een tweede seizoen kon dan ook niet uitblijven en binnen enkele dagen zal het te vinden zijn op Netflix.

Releasedatum seizoen 2

Het tweede seizoen van Sex Education werd aangekondigd op 1 februari 2019, amper drie weken nadat de reeks voor het eerst verscheen op Netflix. Het was dus duidelijk, Netflix wist dat het met de reeks goud in handen had en wilde dat ook verderzetten in een tweede seizoen.

Dat tweede seizoen zal op vrijdag 17 januari verschijnen op Netflix. Het seizoen zal acht afleveringen tellen van telkens ongeveer een uur lang. Perfect voor een dagje bingewatchen dus.

Waar gaat seizoen 2 over?

Over de inhoud van het tweede seizoen van Sex Education is nog niets concreet geweten. Al valt natuurlijk wel al het een en ander af te leiden uit de trailer. Zo zal Jean Milburn lessen seksuele voorlichting komen geven op de school van haar zoon. Heel leerrijk natuurlijk, maar ook heel gênant voor Otis. Otis is nog steeds gelukkig met Ola en ze lijken klaar voor de volgende stap in hun relatie.

Sex Education seizoen 2
Netflix

Uit de trailer leren we ook dat Maeve (die haar haar bruin verft) en Jackson een punt zetten achter hun relatie. Volgens Jackson omdat Maeve verliefd is op Otis. Eric krijgt dan weer een oogje op de nieuwe Franse uitwisselingsstudent van de school.

Driehoeksverhoudingen

In verschillende interviews heeft de cast en crew ook al enkele dingen gelost over het tweede seizoen. Zo vertelde showrunner Laurie Nunn in een interview met Digital Spy dat het tweede seizoen meer zal kijken naar de vrouwelijke personages. “We verleggen onze focus en brengen iets meer tijd door met de meisjes en vrouwen”, zo liet ze daarover weten.

Sex Education seizoen 2
Netflix

Ncuti Gatwa, die Eric speelt, verklapte in datzelfde interview dat we in het nieuwe seizoen van Sex Education ook kennis zullen maken met nieuwe vrouwen en nieuwe mannen. “Er zijn niet alleen nieuwe personages, maar ook nieuwe relaties. Er zijn zelfs enkele driehoeksverhoudingen”, gaat de acteur verder. In een interview met Teen Vogue gaat hij zelfs nog een stapje verder en verklapt hij dat zijn personage Eric de aandacht van twee mannen tegelijkertijd zal krijgen.

Eerste reviews

De eerste reviews van het tweede seizoen van Sex Education zijn ook al binnen, wat de reeks een perfecte score oplevert op Rotten Tomatoes. Iedereen is laaiend enthousiast over het tweede seizoen en omschrijven het als de perfecte opvolger van het eerste seizoen.

“Seizoen 2 verliest niet wat de show zo leuk maakte in de eerste plaats, terwijl het wel probeert om de onderwerpen van vorig jaar te vermijden”, zo klinkt het bij Screenrant. Het enige negatieve punt dat Daily Mirror kon vinden, was dan weer dat te kort was.

Wie komt terug?

Sex Education seizoen 2
Netflix

Uit de eerste foto’s en de trailer voor het tweede seizoen van Sex Education wordt al duidelijk dat we alle bekende gezichten terug zullen zien. De reeks zal nog steeds voornamelijk focussen op Otis (Asa Butterfield) en zijn mama Jean (Gillian Anderson, die we onder andere kennen van The X-Files en The Fall). Otis zit nu in zijn eerste relatie, niet met zijn eerste grote crush Maeve (Emma Mackey), maar wel met Ola (Patricia Allison), voor het gemak de dochter van de nieuwe Zweedse lover (Mikael Persbrandt) van zijn moeder.

Naast het gezin een aanverwanten van Otis, keren ook zijn vrienden terug. Zo zullen we uiteraard Eric (Ncuti Gatwa) terugzien, maar ook Adam (Connor Swindells) en Jackson (Kedar Williams-Stirling) zijn er weer bij in het tweede seizoen. Tot slot konden we in de trailer ook Ruby (Mimi Keene), Aimee (Aimee Lou Wood) en alienporno-auteur Lily (Tanya Reynolds) zien.

Nieuwe gezichten?

Sex Education seizoen 2
Netflix

Uit de trailer wordt ook duidelijk dat er nieuwe gezichten te zien zullen zijn in het tweede seizoen van Sex Education. Eén daarvan is de Franse uitwisselingsstudent Rahim (Sami Outalbali). Die zal al snel een nieuwe love interest worden voor Eric.

Daarnaast zien we ook dat Adam nu op de militaire school en daar zit hij natuurlijk niet alleen. We zullen dus waarschijnlijk ook wel enkele van zijn nieuwe klasgenoten leren kennen.

Komt er een seizoen 3?

Over een mogelijk derde seizoen is nog niets geweten, maar als het tweede seizoen van Sex Education opnieuw zo’n succes wordt zoals het eerste, dan mogen we ons alvast ook al beginnen voorbereiden op een derde seizoen.

Als het tot een derde seizoen komt van Sex Education, dan zal dat waarschijnlijk verschijnen in het voorjaar van 2021.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...