Shakira opnieuw aangeklaagd voor belastingontduiking

De Colombiaanse zangeres Shakira wordt opnieuw aangeklaagd voor belastingontduiking. Deze keer zou het gaan om meer dan 6 miljoen euro in één jaar tijd. In november 2022 werd de zangeres al eens aangeklaagd omdat ze 14,5 miljoen euro belastingen zou ontlopen hebben tussen 2012 en 2014. Hiervoor moet ze nog voor de rechter verschijnen.

De Spaanse overheid klaagt de Colombiaanse zangeres Shakira aan omdat ze in 2018 via een bedrijfsnetwerk meer dan 6 miljoen euro aan belastingen ontweken zou hebben. Eerder werd ze ook al aangeklaagd voor belastingontduiking.

Shakira

Het Spaanse Openbaar Ministerie beschuldigt Shakira van fraude bij haar inkomstenbelasting- en vermogensbelastingaangiften in 2018. Ze zou dat gedaan hebben met behulp van een bedrijfsnetwerk, gevestigd in belastingparadijzen waaronder Luxemburg.

Op 20 november 2023 gaat de eerste rechtszaak tegen Shakira van start. Ze moet dan terechtstaan in de rechtbank van Barcelona voor de belastingontduiking van 14,5 miljoen euro tussen 2012 en 2014. Shakira verdedigde zich al door te zeggen dat ze in die periode veel aan het touren was en vooral woonde in haar huis op de Bahama’s. Daardoor woonde ze minder dan zes maanden per jaar in Spanje en was dat dus niet haar fiscale woonplaats.

Voor deze eerste aanklacht riskeert Shakira een gevangenisstraf van acht jaar en een boete die kan oplopen tot 24 miljoen euro. Het is nog niet geweten welke straf Shakira riskeert voor de nieuwe aanklacht en wanneer ze hiervoor voor de rechter moet verschijnen. Sinds haar breuk met voetballer Gerard Piqué woont Shakira in de Verenigde Staten.

Meer
Lees meer...