Shop jij cruelty free? Zo herken je volledig dierenproefvrije cosmetica

Shop jij cruelty free? Zo herken je volledig dierenproefvrije cosmetica

Wie regelmatig make-up gebruikt, weet ook dat sommige producten jammer genoeg eerst op dieren worden getest vooraleer ze op je velletje terechtkomen. De slachtoffers zijn vaak muizen, maar meestal konijntjes. Gelukkig bestaat er ook dierenproefvrije make-up. Maar hoe weet je of een product cruelty free is of niet?

In Europa bestaat het ondertussen al: een verbod op de invoer van producten die op dieren werden getest. Maar dat is lang niet overal zo. In de Verenigde Staten en China bijvoorbeeld, waar veel van onze geliefde producten wordt gemaakt, is er van zo’n wetgeving nog geen sprake.

Gelukkig zijn ook heel wat merken die dierenproeven verbieden en er zelfs tegen strijden, zoals The Body Shop en Lush. En zo zijn er nog veel andere die je misschien niet kent, maar wel de moeite zijn om uit te proberen! Als het volgende logo op je product staat, zit je goed:

1. Leaping Bunny

Dit logo betekent dat noch het afgewerkte product, noch de gebruikte ingrediënten op dieren werd getest. Simpel en 100 procent dierenproefvrij!

2. Cruelty Free & Not Tested on Animals

Bij deze twee logo’s moet een kanttekening worden gemaakt: het afgewerkte product werd niet op dieren getest, maar bij de afzonderlijke ingrediënten zou dat wel het geval kunnen zijn.

3. Vegan

Als je één van deze twee logo’s op een product vindt, geeft het aan dat je met veganistische en dus ook volledig dierenproefvrije cosmetica te maken hebt.

Beauty without bunny

Als je benieuwd bent of de merken in je badkamer vrij zijn van dierenproeven, dan kan je ze vinden in een handige lijst mét zoekfunctie op de site van PETA. Ze ontwikkelden ook Bunny Free, een app voor iOS en Android, waarmee je kan zien of je voor cruelty free cosmetica gaat of niet. De konijntjes zullen je alvast dankbaar zijn!

Gesponsorde artikelen