Left Right
scrollTop top

‘De Slimste Mens ter Wereld’ doet het tijdelijk zonder publiek


© De finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ met publiek – Bron: VIER

De strengere coronaregels in ons land hebben ook een invloed op De Slimste Mens ter Wereld. Daardoor mag er tijdelijk geen publiek de opnames van het populaire VIER-programma bijwonen.

Wie regelmatig naar De Slimste Mens ter Wereld kijkt zal het ongetwijfeld al gehoord én gezien hebben: achter de kandidaten, de jury en presentator Erik Van Looy zit publiek. Om dat mogelijk te maken, neemt het programma al heel het seizoen extra veiligheidsmaatregelen.

Steeds minder publiek

De Slimste Mens ter Wereld begon het seizoen met de helft zoveel publiek tijdens de opnames als voor de coronacrisis. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Toen de cijfers opnieuw begonnen stijgen, grepen ze in en beperkten ze het publiek tot maximum zeventig mensen. Dat aantal was bepaald op basis van de oppervlakte van de opnamestudio.

Later besliste VIER eigenhandig om nog strenger op te treden en maar veertig mensen toe te laten. Door de camerastandpunten aan te passen, bleef die afslanking van het publiek voor de kijken grotendeels onopgemerkt.

Zoeken naar oplossing

Maar de zachte lockdown die sinds kort van kracht is in België zorgt er nu voor dat zelfs dat beperkt publiek even niet meer mogelijk is. Voor de kijker zal het nog even duren voor zij lege banken zien omdat de huidige afleveringen opgenomen zijn voor de strengere maatregelen.

VIER hoopt binnenkort misschien toch opnieuw mensen te kunnen ontvangen. De zender onderzoekt momenteel hoe het eventueel toch een beperkt aantal bubbels veilig kan uitnodigen. Tot dan kan je je wel niet meer aanmelden om in het publiek te zitten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.162.744
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755