Het slotseizoen van epische reeks ‘The Last Kingdom’ staat nu op Netflix

Ben je helemaal geobsedeerd door Vikingen en heb je alle zes seizoenen van Vikings én de nieuwe reeks Vikings: Valhalla al helemaal uitgekeken? Dan hebben wij je nog een hitserie aan te raden over de veroveringen van de onverschrokken Denen: The Last Kingdom. De populaire BBC-reeks is eindelijk terug met een vijfde en meteen ook wel het laatste seizoen over het leven van Uhtred van Bebbanburg.

I am Uhtred, son of Uhtred …”, deze woorden zullen we waarschijnlijk voor het laatst horen in de intro’s van het langverwachte vijfde en laatste seizoen van de epische dramareeks The Last Kingdom. De semifictieve serie is gebaseerd op de bestseller boekenreeks van Bernard Cornwell genaamd The Saxon Stories, die de gewelddadige gebeurtenissen die leidden tot de vorming van Engeland in de 10de eeuw vertellen vanuit het perspectief van het fictieve personage Uhtred van Bebbanburg (gespeeld door Alexander Dreymon). Seizoen 5 van de historische show zal uit 10 nieuwe afleveringen bestaan en is nu beschikbaar om te streamen op Netflix.

Let op, je moet je taal op de Netflix-app wel verstellen naar het Engels, want enkel dan kan je het nieuwe seizoen van de reeks bekijken.

Seizoen 5

Er zijn jaren verstreken sinds de gebeurtenissen van het vorige seizoen en koning Edward is nog steeds bezig met zijn ambities om de Saksische koninkrijken te verenigen, om zo de droom van zijn overleden vader Alfred te vervullen. Hoewel er nu een langdurige vrede tussen de Denen en de Saksen heerst, wordt die harmonie bedreigd. Niet alleen door een nieuwe Deense invasie, maar ook door een Saksische opstand. Uhtred is belast met de bescherming van Edwards onwettige zoon, de toekomstige koning van Engeland, Aethelstan. Maar de verraderlijke Heer Aethelhelm heeft ambities om zijn kleinzoon Aelfweard, Edwards andere zoon, te laten regeren.

We volgen Uhtred terwijl hij het opneemt tegen zijn grootste vijanden en onmetelijke verliezen lijdt, op zijn zoektocht naar het vervullen van zijn lot. Ondertussen bewandelt Edward een dunne lijn tussen vredeshandhaver en autoritair, terwijl hij vecht om de verscheurde koninkrijken van het land samen te brengen. In een verrassende wending van het lot, ontdekt Uhtred dat de zoektocht om Engeland te verenigen wel eens verbonden zou kunnen zijn met zijn eigen persoonlijke lot.

Naast Alexander Dreymon, die weer in de hoofdrol van Uhtred kruipt, zien we ook nog Emily Cox (Brida), Eliza Butterworth (Aelswith), Mark Rowley (Finan), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Adrian Schiller (Aethelhelm), Cavan Clerkin (Pyrlig), Millie Brady (Aethelflaed), Timothy Innes (King Edward), Ewan Mitchell (Osferth) en James Northcote (Aldhelm) terugkeren voor het slotseizoen van serie.

Maar we zullen ook enkele nieuwe castleden en personages ontmoeten in het vijfde seizoen, waaronder Ewan Horrocks (Aelfweard), Harry Gilby (Aethelstan), Patrick Robinson (Father Benedict), Harry Anton (Bresal), Rod Hallett (Constantin), Ryan Quarmby (Cynlaef), Sonya Cassidy (Eadgifu), Micki Stoltt (Rognvaldr), Phia Saban (Aelfwynn) en Jaakko Ohtonen (Wolland).

The end?

Wees gerust, want het slotseizoen van The Last Kingdom is nog niet het einde van het verhaal van Uhtred van Bebbanburg. Producer Nigel Marchant bevestigde namelijk de komst van een feature-length special genaamd Seven Kings Must Die. Die zal een losstaand verhaal vertellen en dus ook geschikt zijn voor mensen die nog nooit een aflevering van de tv-serie hebben gezien. Deze film zal de gehele saga wel definitief concluderen.

Seven Kings Must Die is momenteel volop in productie in Hongarije, dat bevestigde hoofdrolspeler Alexander Dreymon op Instagram. Dat wil dus zeggen dat we na het einde van seizoen 5 Uhtred toch nog zullen terugzien. Maar ook acteur Arnas Fedaravicius, die de rol van Sihtric speelt in de reeks, was ook van de partij. Welke andere castleden uit de serie nog te zien zullen zijn in de aankomende film wordt echter nog goed geheim gehouden. Wel is geweten dat de special ook naar Netflix zal komen, maar wanneer is ook nog even afwachten.

Het slotseizoen van The Last Kingdom is vanaf nu te streamen op Netflix, maar je moet in de instellingen je taal dan wel veranderen naar het Engels.

Kijk ook eens tussen onze lijst van 50 beste series.

Meer
Lees meer...