Netflix deelt eerste beelden ‘Metal Lords’-film van de makers van ‘Game of Thrones’

Netflix deelde recent de eerste beelden van hun aankomende coming-of-agefilm Metal Lords. Deze muziekdramafilm is geschreven door niemand minder dan D.B. Weiss en David Benioff, de schrijvers van de voor iedereen bekende reeks Game of Thrones. En volgens ons belooft dat alvast veel goeds.

Scenarioschrijver D.B. Weiss ondertekende in 2019 al een grote deal met Netflix, samen met zijn creatieve partner David Benioff. Het is namelijk samen met hem dat hij de populairste HBO fantasyreeks ooit maakte: Game of Thrones. Het dynamische duo trad onlangs ook op als uitvoerende producenten voor de hooggewaardeerde dramaserie The Chair met Sandra Oh (Grey’s Anatomy, Killing Eve). Naast het schrijven van de aankomende Netflixfilm Metal Lords, keren Weiss en Benioff ook naar de schrijverskamer voor de aankomende tv-serie The Three-Body Problem.

Hoofdrolspelers

Entertainment Weekly heeft vandaag een exclusieve eerste blik op die aankomede Netflixfilm, genaamd Metal Lords, vrijgegeven. De film, die op 8 april op de streamingdienst verschijnt, speelt zich af op een hedendaagse middelbare school. Daar hopen twee kinderen – de enige kinderen die nog geobsedeerd zijn door heavy metal – een eigen heavymetalband te vormen om de komende Battle of the Bands te winnen. Daarmee willen ze voor eens en voor altijd aan iedereen duidelijk maken dat ook metalmuziek cool kan zijn.

Netflix kondigde de komst van de muzikale dramafilm al officieel in februari 2021 aan, samen met de drie hoofdrolspelers: Jaeden Martell, Isis Hainsworth en Adrian Greensmith. Martell kreeg zijn doorbraakrol in de film St. Vincent, en heeft sindsdien al in verschillende populaire films en tv-series gespeeld zoals It en Defending Jacob. Hainsworth speelde in de BBC/Netflixseries Wanderlust en Emma naast Anya Taylor-Joy. Greensmith maakt zijn debuut in de aankomende film en zal dit jaar afstuderen aan de Royal Central School Of Speech And Drama in Londen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Metal Lords al jaren eerder gemaakt zou worden met producent Greg Shapiro (The Hurt Locker), maar nadat Weiss werd ingehuurd om Game Of Thrones te schrijven, werd het project aan de kant geschoven. Weiss had pas eindelijk de tijd om het concept opnieuw te bekijken na het tekenen van de deal met Netflix in 2019 en verklaarde dat de ideeën achter de film alleen maar betekenisvoller zijn geworden met de jaren.

Metal

Met Peter Sollett (Nick and Norah’s Infinite Playlist) als regisseur, gitarist Tom Morello uit de rockband Rage Against the Machine als uitvoerend muziekproducer, en Weiss en Benioff als scenarioschrijvers, belooft de film zeker een authentiek spektakel worden.

Metal is al jaren een zeer onbegrepen muziekgenre, dat vaak bekritiseerd wordt om zijn donkere ondertonen en gebrek aan “oorworm”-melodieën. Maar het niveau van vakmanschap en de ingewikkelde muzikale theorie, om nog maar te zwijgen van de immense hoeveelheid subgenres die in de loop der jaren zijn ontstaan, heeft een brede en diverse groep luisteraars bereikt. De onvervalste passie die gepaard gaat met emotionele teksten is wat dit soort muziek zo speciaal maakt en zal ongetwijfeld dienen als de perfecte achtergrond voor het coming-of-ageverhaal dat Metal Lords is.

Metal Lords verschijnt op vrijdag 8 april 2022 op Netflix. Liever een serie? Kijk dan eens tussen onze lijst van 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...