Fans ‘Julie and the Phantoms’ organiseren wereldtour om Netflixreeks te redden

In december 2021 kondigde Netflix aan dat de populaire reeks Julie and the Phantoms geen tweede seizoen zou krijgen. De fans van de show waren er kapot van, maar besloten om zich er niet bij neer te leggen. Ze richtten een campagne op om te tonen hoe geliefd de serie is en hopen om zo de gedachten van de streamingdienst te kunnen veranderen. Daarbij blijven ze de Netflixserie herbekijken om het aantal streamingsuren te verhogen en nu organiseren ze ook een grote wereldtournee.

Nadat de Netflixshow Julie and the Phantoms vlak voor kerst vorig jaar werd gecanceld, wilden de talloze fans van de reeks het koste wat het kost redden. Dat deden ze al door massaal de serie te herbekijken om zo het aantal streamingsuren te verhogen, campagnes te voeren op sociale media en een petitie op te starten, die ondertussen al aan bijna 200.000 handtekeningen zit. Sommige fans hebben ook openlijk campagne gevoerd om Netflix de rechten te laten verkopen aan een andere streamingdienst of studio.

‘The Orpheum Tour’

De laatste poging om de show te redden is een grootschalig project genaamd ‘The Orpheum Tour’, waarbij het de bedoeling is om op zoveel mogelijk bioscopen, theaters en billboards over de hele wereld de tekst ‘Save Julie and the Phantoms‘ te plaatsen. Deze speciale wereldtour is begin februari 2022 gestart in Australië en heeft momenteel nog meer dan 20 andere haltes wereldwijd, waaronder in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Indien de tour geen halt houdt in een stad bij jou in de buurt, is er ook de mogelijkheid om een poster te downloaden waar je dan zelf foto’s mee kan nemen. Het project berust volledig op crowdfunding, dat wil eigenlijk zeggen dat het aantal locaties waarop de tour langskomt afhangt van de donaties van fans. Op deze manier willen fans de aandacht trekken van de leidinggevenden bij Netflix, in de hoop dat de streamingdienst dan toch groen licht zal geven voor een tweede seizoen of eventueel een film.

Meer info en over hoe jij kan meehelpen vind je hier.

Julie and the Phantoms

Charlie Gillespie als Luke (links) en Madison Reyes als Julie in ‘Julie and the Phantoms’- bron: Kailey Schwerman/Netflix 2020

De reeks Julie and the Phantoms, gebaseerd op de originele Braziliaanse serie Julie e os Fantasmas, volgt het verhaal van de middelbare scholiere Julie (Madison Reyes), die haar passie voor muziek verloor nadat haar moeder overleed. Maar wanneer de geesten van drie dromerige muzikanten (Charlie Gillespie, Owen Patrick Joyner, Jeremy Shada) uit 1995 plotseling opduiken in de oude muziekstudio van haar moeder, voelt Julie dat haar eigen innerlijke geest weer begint te ontwaken, en ze raakt geïnspireerd om weer te gaan zingen en liedjes te schrijven. Terwijl hun vriendschap met Julie groeit, overtuigen de jongens haar om samen een nieuwe band op te richten: Julie and the Phantoms.

De muzikale serie, die in september 2020 op Netflix verscheen, werd geproduceerd door de Emmy-winnende regisseur en choreograaf Kenny Ortega. Hij was al o.a. verantwoordelijk voor de gigapopulaire filmreeksen High School Musical, Descendants en The Cheetah Girls.

Reacties cast en crew

Op zijn Instagramaccount sprak Ortega al zijn waardering en dankbaarheid uit voor de fans die zo creatief te werk gaan om aandacht voor de show te krijgen en deelde zelf uitgebreid foto’s van de campagne. Die kregen ook al likes, comments en shares van de andere cast- en crewleden van de Netflixreeks. Zo reageerde acteur Sacha Carlson, die de rol van Nick speelt in de serie, al met: “Beste fans ter wereld.”

En zulke campagnes hebben al bewezen succesvol te zijn in het verleden, waaronder die voor de populaire reeksen Sense8 en Lucifer. De fans van serie Sense8 kregen uiteindelijk een film om het verhaal afgerond te zien worden, terwijl fans van de serie Lucifer erin slaagden om Netflix terug te laten komen op hun beslissing om seizoen 5 het laatste seizoen te maken.

Meer
Lees meer...