Snapchat ziet aantal dagelijkse gebruikers stijgen tot 229 miljoen

Snapchat heeft 229 dagelijkse actieve gebruikers
ISOPIX

De aandelen van Snapchat zijn met meer dan zeventien procent in waarde gestegen in vergelijking met vorig jaar. Als de coronacrisis voor sommige bedrijven positief uitdraait, is Snapchat er zeker één van.

Het moederbedrijf van Snapchat meldde dinsdag dat het aantal gebruikers in het eerste kwartaal van het jaar met twintig procent is gestegen, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat brengt het aantal dagelijkse actieve gebruikers op 229 miljoen. Het is de grootste groei die Snapchat, sinds het tweede kwartaal van 2017, in één jaar tijd heeft gemaakt.

Vier miljard

Het laatste kwartaal heeft Snapchat het gebruik enorm zien toenemen. De coronamaatregelen die de bevolking thuis houdt, zijn daarvoor verantwoordelijk. Zo meldt Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat. Dagelijks werden er vier miljard korte video’s en foto’s verstuurd.

Evan Spiegel (bron: ISOPIX)

“De focus van Snapchat was altijd om vriendschappen te onderhouden als mensen niet bij elkaar waren. Dat geldt zeker nu mensen fysiek afstand nemen van elkaar en thuisblijven“, zei Evan Spiegel, directeur van Snapchat.

Met de app kun je onder meer gezichtsfilters toepassen en spelletjes spelen. Ook de video’s van uitgevers die voor Snapchat worden gemaakt ,werden de afgelopen maanden goed bekeken. 60 Snapchat-shows bereikten ruim tien miljoen kijkers.

Minder verlies

Vergeleken met vorig jaar steeg de omzet van Snapchat met 44 procent tot zo’n 462 miljoen dollar. Het bedrijf boekte wel een nettoverlies van 306 miljoen dollar. Op hetzelfde tijdstip vorig jaar was dat nog 310,4 miljoen. De waarde van de Snapchat-aandelen steeg ook met zeventien procent tot 14,62 euro per aandeel.

Gesponsorde artikelen