Snapchat komt met nieuwe functie om jezelf realistisch in scènes te plaatsen

Snapchat
Image by MrJayW from Pixabay

Snapchat komt met een nieuwe functie. Het gaat om een filter waarmee je jezelf op het hoofd van anderen kan plaatsen. Voorlopig gaat het om een aantal filmpjes die Snapchat zelf gemaakt heeft, maar mogelijk zal het op termijn mogelijk zijn om jezelf in eender welke scène te verwerken.

Je was het misschien al bijna vergeten, maar Snapchat bestaat nog steeds. De app blijft zelfs z’n best doen om nieuwe functies te maken, om zo z’n publiek bij te houden. En met het laatste nieuwtje zou dat misschien wel eens lukken.

Snapchat Cameo

De nieuwe functie heet Snapchat Cameo en werd getest bij een aantal Franse Snapchat-gebruikers. In de video’s die al gedeeld werden door Franse Snapchatters is te zien hoe de functie precies in z’n werk gaat.

Zoals de naam al doet vermoeden, kan je met Snapchat Cameo jezelf een cameo geven in een filmpje. Je neemt een neutrale selfie van jezelf en die kan je dan over het gezicht ven een persoon in een filmpje plaatsen. Meestal gaat het om korte filmpjes of GIFs van grappige situaties. Volgens Snapchat zelf zou de functie een verbetering worden van de bestaande bitmoji. Waarmee je de getekende versie van jezelf op foto’s of filmpjes kan plaatsen.

18 december

Snap, het bedrijf achter Snapchat, liet aan TechCrunch weten dat het voorlopig nog gaat om een testfase, maar dat het waarschijnlijk binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn.

En die binnenkort mogen we letterlijk nemen, want de Snapchat Cameos zouden al volgende week, op 18 december wereldwijd uitrollen voor iOS en Android.

Gesponsorde artikelen