Sniks: iedereen blundert, dus kan je er best om lachen!

Gefaald, geblunderd of een stommiteit begaan? Deel het met de wereld en lach er eens om. Met die filosofie lanceerden Mourad Baaiz en Thomas Verbruggen een nieuw sociaal netwerk dat ‘fails’ in de kijker wil zetten. Sniks is met andere woorden een sociaal netwerk voor de losers die we allemaal wel eens zijn.

Sniks is de goednieuwsshow die we dagelijks via de sociale media voorgeschoteld krijgen beu. Sniks is alles behalve geïnteresseerd in de fantastische examens die je hebt afgelegd, de superjob die je net hebt binnengehaald of de unieke wereldreis die je gaat maken. Dat lezen we elke dag al en we worden er niet bepaald vrolijker van.

Daarom lanceerden Mourad en Thomas het platform ‘Sniks’, 1 grote wall vol herkenbare, gênante en pijnlijke fails. Door de knoppen ‘sniks’  en ‘ik ook’ kan je zien dat het heus niet zo erg is om eens te falen, en dat er anderen zijn die net hetzelfde hebben meegemaakt.

Prestatiedruk

De twee vonden hun inspiratie in een artikel dat enkele weken geleden in De Morgen verscheen. Jongeren hebben namelijk veel last van prestatiedruk. Dat komt volgens Thomas Verbruggen vooral door sociale media. Op Facebook worden jongeren vaak geconfronteerd met succesverhalen: leeftijdsgenoten maken een wereldreis of vinden de job van hun leven. “Voor jongeren die niet zo succesvol zijn, kan dit heel frustrerend zijn. Het lijkt wel of jongeren niet meer mogen falen”, zegt Thomas Verbruggen.

“Daarom willen we iedereen een hart onder de riem steken door meer aandacht te besteden een leuke, grappige of pijnlijke blunders waarmee we allemaal te maken krijgen. In plaats van ze dood te zwijgen of op te kroppen, delen we ze met iedereen. En je zal zien: iedereen blundert en faalt erop los. Leuk toch?”

Jelle De Beule

Het project krijgt ook steun van enkele bekende Vlamingen, in testimonials bekennen ze elk een gênante fail, pijnlijke flop of gigantische blunder. Onder andere Peter Vandeveire, Joy Anna Thielemans en Sam Debruyn komen nog aan bod.

Ga dus eens kijken op www.sniks.be en voeg je pijnlijke fails toe. Sniks is uiteraard ook te volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Meer
Lees meer...