‘Snowpiercer’ krijgt nieuwe trailer en lanceringsdatum voor Netflix

Netflix heeft een nieuwe trailer gelost van Snowpiercer. Die sciencefictionreeks is gebaseerd op de graphic novel Le Transperceneige en is een herwerking van de film Snowpiercer van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. Op 25 mei zijn de eerste twee afleveringen te zien op Netflix.

Snowpiercer gaat over een postapocalyptische wereld die door een mislukt chemisch experiment herschapen is tot een nieuwe ijstijd. De enige overlevenden zitten op een gigantische trein die voortdurend rond de wereld rijdt.

Op die trein is er echter heel veel klassensysteem, met extreem rijken helemaal vooraan en de armen achteraan de trein. De levensomstandigheden in beide delen van de trein zijn enorm verschillend. Daardoor ontstaat er in de achterste wagon een rebellie waarbij ze helemaal naar voren in de trein proberen te raken.

Graphic novel en film

Het verhaal is al in 1982 bedacht door Jacques Lob, Jean-Marc Rochette en Benjamin Legrand in de Franse graphic novel Le Transperceneige. In 2013 herwerkte de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho (bekend van meervoudig Oscar-winnaar Parasite) het verhaal tot de film Snowpiercer met Chris Evans in de hoofdrol. De rest van de cast bestond onder andere uit Song Kang-ho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, John Hurt en Ed Harris. Ondanks een beperkte release door een meningsverschil met distributeur Harvey Weinstein kreeg Snowpiercer goede kritieken.

Herwerking tot serie

Kort na het succes van de film, in 2015, werden de rechten opgekocht om Snowpiercer te herwerken tot een tv-serie voor de Amerikaanse zender TNT. Maar ook hier zorgden creatieve meningsverschil tussen TNT en de oorspronkelijke screenwriter ervoor dat het project meerdere jaren aansleepte. Overigens is ook Bong Joon-ho als executive producer bij het project betrokken. Netflix kocht uiteindelijk de internationale rechten.

Snowpiercer 2020
Daveed Diggs (Layton Well) en Jennifer Connelly (Melanie Cavill)

De hoofdrollen in Snowpiercer zijn weggelegd voor Daveed Diggs (Hamilton) en Jennifer Connelly (Requiem for a Dream, Hulk …). Kleinere rollen zijn er voor Alison Wright (Hollywood), Susan Park (Fargo), Sheila Vand (Argo, The OA), Iddo Goldberg (Peaky Blinders, The Zookeeper’s Wife). In het, al bestelde, tweede seizoen maakt ook Sean Bean (Game of Thrones, Lord of the Rings) zijn opwachting.

Scenario

De reeks zal min of meer hetzelfde verhaal vertellen als de film. Uiteraard zullen bepaalde zaken veel meer uitgewerkt worden. “Een van de voordelen van tv is dat je tijd hebt. Dus de politiek waarnaar in de film wordt gezinspeeld, wordt veel dieper uitgewerkt, net als het mechanisme van de trein”, legt Daveed Diggs uit aan IGN.

In de trailer horen we Diggs’ personage Layton Well zeggen “Seven years ago, the world ended. Now the train is all that’s left. Dit is Snowpiercer, dit is hoe wij overleven. Er zijn er die alles hebben en er zijn er die afzien”. Wall behoort tot die laatste groep en plant dan ook een gewelddadig protest waarbij hij de voorste wagon probeert te bereiken.

De eerste twee afleveringen van Snowpiercer komen maandag 25 mei op Netflix. Daarna is er iedere week een nieuwe aflevering te zien. In totaal zijn er tien afleveringen in het eerste seizoen.

Bekijk hier de trailer van Snowpiercer

Zoek je zelf iets nieuws om te streamen? Bekijk dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...