Afstand tussen bubbels bij culturele voorstellingen verkleind naar één meter

Theater social distance
Isopix

Bij culturele voorstellingen zal de afstand tussen verschillende bubbels verkleind worden van anderhalve meter naar één meter. Eerder besliste de Franstalige overheid al dat deze afstand verkleind zou worden, maar nu volgt ook Vlaanderen die beslissing.

Vanaf 1 september zal bij culturele voorstellingen de social distance van anderhalve meter verkleind worden naar één meter. Dat betekent dat tussen de verschillende bubbels maar één meter afstand moet zijn, waardoor er ook meer toeschouwers binnen kunnen in kleinere zalen.

Maximum 200 toeschouwers

De regels in verband met het maximaal aantal toegelaten aanwezigen blijven wel hetzelfde. Zo zullen er bij evenementen indoor maximaal 200 mensen aanwezig mogen zijn en bij evenementen in buitenlucht 400.

Die zullen dus verdeeld worden in bubbels, waartussen telkens minstens één meter afstand is. Zowel bij evenementen indoor als bij evenementen in buitenlucht. Voor deze maatregel werd overlegd met virologen die het eens waren met de kleinere afstand. Daardoor zal het voldoende zijn om één stoel tussen twee bubbels open te laten, in plaats van twee, en kan de capaciteit van de zalen dus optimaal gebruikt worden.

Eerst was de beslissing enkel gemaakt voor de Franstalige gemeenschap, wat vooral in Brussel voor vreemde taferelen zorgde. Aangezien de Vlaamse cultuurcentra in de stad een afstand van anderhalve meter moesten respecteren, terwijl die afstand in de Franstalige cultuurcentra maar één meter moest zijn. Nu geldt voor alle cultuurcentra in ons land dus dezelfde regel van één meter tussen bubbels.

Gesponsorde artikelen