Sony brengt een nieuwe retro Walkman op de markt voor veertigste verjaardag

Sony Walkman retro
Twitter/@mikeshouts

De Walkman van Sony bestaat in 2019 veertig jaar. En die verjaardag laat het elektronicabedrijf niet zomaar voorbijgaan: het brengt een nieuw retromodel van de Walkman uit!

Aaaaah, de Walkman, hét topstuk voor gadgetliefhebbers uit de jaren ’80 en ’90. Je leest het goed, het toestel is ondertussen al veertig jaar oud. En elektronicabedrijf Sony viert die verjaardag op de best mogelijke manier: de Walkman krijgt een nieuw model dat er bijna helemaal hetzelfde uitziet als het originele!

Geen cassettes, wel de klank van vinyl

De nieuwe Walkman ziét eruit als het originele model, maar het werkt wel helemaal anders. Yup, de Walkman werkt niet met cassettes, maar als het toestel muziek aan het afspelen is zie je er wel één. Het is een graphic, die op het touchscreen afgespeeld wordt.

De bewegende cassette is niet het enige retro-element aan de nieuwe Walkman. Die bevat namelijk een vinyl processor, waardoor je je muziek kan laten klinken als een lp die op een platenspeler afgespeeld wordt. Over het algemeen werkt de Walkman met audio van heel hoge resolutie.

Vanaf november te koop

Sony stelde zijn nieuwe-maar-toch-niet-helemaal-nieuwe toestel voor op de IFA, de Internationale Funkausstellung, oftwel een beurs voor elektronica in Berlijn. De Walkman heeft een batterij die je tot 26 uur kan laten luisteren en een geheugen waar je duizenden nummers kan in opslaan. Voor een slordige 450 euro kan je er vanaf november eentje bemachtigen.

Gesponsorde artikelen