Sony valt Apple frontaal aan met nieuwe draadloze, geluidsdichte oortjes

sony

Na het overdonderende succes van hun geluidsdichte hoofdtelefoon WH-1000XM3 brengt Sony een nieuwe draadloze, in-ear hoofdtelefoon uit met diezelfde noisecancelling-functie. De oortjes beschikken over Dual Noise Sensor-technologie en een nieuwe processor, en zien in augustus het levenslicht. Hiermee valt Sony Apple en diens AirPods frontaal aan.

De WF-1000XM3 beschikt over de nieuwe HD Noise Cancelling-processor van Sony, de QN1e. Dit is een variant van de QN1 van de reguliere geluidsdichte hoofdtelefoon WH-1000XM3. Samen met de Dual Noise Sensor-technologie kan de hoofdtelefoon volgens de fabrikant daarmee nog meer storend omgevingsgeluid wegfilteren. Zo is elk oortje aan de buitenkant uitgerust met twee microfoons: één voor feedforward en een voor feedback

Acht uur batterij

De accu van de WF-1000XM3 zou tot zes uur meegaan met noise cancelling aan, en tot acht uur wanneer die functie is uitgeschakeld. Bovendien kan je de hoofdtelefoon nog drie keer opladen via de bijgeleverde opbergcase. Er is ook een snellaadfunctie, waardoor de oortjes na tien minuten laden weer zo’n anderhalf uur meegaan.

sony

Touchpad

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kan je door het touchpad op het rechteroortje aan te raken, de noise cancelling tijdelijk uitschakelen en de microfoons activeren. Zo kan je een gesprek voeren en geluiden uit de buitenwereld horen zonder dat je je oortjes moet uitdoen. Via het touchpad kan je ook je muziekspeler bedienen. De hoofdtelefoon is ook compatibel met Google Assistent.

Frontale aanval op Apple

Met deze nieuwe oortjes opent Sony de frontale aanval op Apple. Het bedrijf van Tim Cook pakte enige tijd geleden al uit met de AirPods, een vergelijkbare in-ear hoofdtelefoon uit met diezelfde noisecancelling-functie. Ook de AirPods beschikken over een case om ze op te laden. AirPods kosten zo’n 180 euro.

Prijskaartje: 250 euro

De WF-1000XM3 is in de Benelux vanaf midden augustus verkrijgbaar in zwart en zilver. Het prijskaartje zou zo’n 250 euro bedragen.

Gesponsorde artikelen