‘Space Force’ seizoen 2: nog niet officieel bevestigd, maar de ideeën zijn er al

Space Force staat nog maar even op Netflix en er wordt al volop gewerkt aan een tweede seizoen. Hoewel de streamingdienst dat nog niet officieel heeft bevestigd, zegt bedenker Greg Daniels al genoeg materiaal te hebben voor een vervolg.

29 mei werd de langverwachte komedie Space Force eindelijk gelanceerd op Netflix. Hoewel de streamingdienst nog niets heeft gedeeld over een tweede seizoen, heeft bedenker Greg Daniels alvast meerdere ideeën voor een eventueel vervolg.

Space Force

https://www.youtube.com/watch?v=l4mY2asIjWk

De nieuwste Netflix-komedie werd bedacht door Greg Daniels en Steve Carell, die laatste speelt ook de hoofdrol. Space Force is gebaseerd op de ambitieuze droom van Amerikaans president Donald Trump. Hij kondigde in 2018 aan dat hij een ruimteleger wou uitbouwen. In Space Force gebeurt dat dan ook echt. Een befaamde generaal krijgt de leiding over het ruimteleger en krijgt de opdracht van de president om op de maan te landen en totale dominantie te claimen in de ruimte. Naast Steve Carell, die we vooral kennen van The Office, was er nog een absolute topcast aanwezig. Met onder andere Friends-actrice Lisa Kudrow, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers en Glee-actrice Jane Lynch.

Aan entertainmentwebsite Collider liet Greg Daniels weten dat er al genoeg materiaal is voor een tweede seizoen: “We hopen zeker op nog een paar seizoenen, en we zijn begonnen met het verzamelen van de schrijvers om te bespreken wat er volgend jaar zou gebeuren. Er is veel om op te volgen op basis van waar we geëindigd zijn.”

Teleurstelling

Ondanks de geweldige cast, bleek Space Force toch zijn doel voorbij te schieten. Wat een hilarische komedie moest worden, werd een grote teleurstelling. Er zijn heel wat gemengde reacties bij de serie, en die zijn meestal niet positief. Volgens TVGuide is Space Force “een peperdure raket die omver valt en explodeert, nog voordat deze gelanceerd kan worden”. Ook Entertainment Weekly geeft de komedie een negatieve score: “De serie mist een komische visie en zelfs een volledig gevormd concept. Als de ruimte een vacuüm is, dan is Space Force een soort zwart gat: er gaan heel wat A-list sterren in en heel wat geld van Netflix, maar wat eruit komt is niks.”

Er werd een pak geld gespendeerd aan Space Force, en nu is het nog maar de vraag of Netflix terug zo veel wil investeren. En een tweede seizoen met zo’n sterrencast, is ook al zeker niet goedkoop. Voor de fans is het nu dus afwachten wat Netflix er mee gaat doen.

Meer
Lees meer...