‘Special Forces’: Davina vecht tegen tijdslimiet tijdens loopopdracht

De uitputting in Special Forces begint steeds zwaarder door te wegen. Een loodzware loopopdracht zorgt ervoor dat Davina Simons op het punt staat van te breken. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van Loïc Van Impe, maar zal dat voldoende zijn?

De voorbije aflevering zagen we hoe de overgebleven rekruten in Special Forces een zware Devil Run moesten doen. Daarna volgde een durfsprong. Daar slaagde Saïd Boumazoughe er niet in om zijn angsten te overwinnen. Ismaïl Abdoul kwam dan weer fout terecht en moest een medische check-up ondergaan.

Loopopdracht

Omdat vooral ex-wielrenner Jan Bakelants de voorbije dagen niet altijd even zorgvuldig omging met zijn materiaal beslissen de cheffen om de groep te straffen. “Het is geen straf maar een leermoment om in de toekomst erger te vermijden”, zegt chef Bram aan de voet van een steile bergpas van twee kilometer. Die moeten ze met een zware rugzak aan oplopen.

Als de groep denkt de opdracht achter de rug te hebben, moeten ze de zware beproeving herhalen binnen dezelfde tijd. Die opeenstapeling van inspanningen begint Davina Simons parten te spelen. Tv-kok Loïc Van Impe besluit zich op te offeren in een poging om haar te redden. “Ik sleur haar mee en trek haar naar boven. Ik kan niet afgeven op iemand die minder goed loopt want ik weet dat ik op andere missies een blok aan het been zal zijn. Het is een groepsprestatie”, legt hij uit. Ondanks die steun bereikt het duo nipt buiten tijd de aankomstlijn. Betekent dat het einde van hun avontuur in Special Forces of krijgen ze toch nog een kans?

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...