‘Special Forces’: Geert Meyfroidt ziet sterretjes na zware opdracht op een lege maag

De zware opleiding gaat in Special Forces ook op de vierde dag gewoon door. De overgebleven rekruten moeten daarbij op een lege maag enkele zware krachtoefeningen uitvoeren. Dat brengt vooral Geert Meyfroidt, met zijn 52 jaar de oudste van de groep, aan het duizelen.

De training in Special Forces is toe aan de vierde dag en ondertussen hebben al drie rekruten het programma moeten verlaten. Het gaat om Nora Gharib, Lynn Van den Broeck en Gers Pardoel. Daardoor blijven er nog acht rekruten over: Davina Simons, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Olivier Deschacht, Jan Bakelants, Geert Meyfroidt, Ismaïl Abdoul en Saïd Boumazoughe.

Zij krijgen op hun nuchtere maag een zware opdracht voorgeschoteld. Het gaat om vijf verschillende krachtoefeningen die ze in duo’s telkens één minuut moeten uitvoeren. Na de zware afgelopen dagen, in combinatie met het gebrek aan eten, wegen deze korte oefeningen heel zwaar door.

Geert Meyfroidt

Geert Meyfroidt krijgt het al bij de oefening zeer lastig. Bij de derde oefening kan de intensivist niet anders dan te gaan liggen omdat hij sterretjes ziet. Als oudste van de groep begint hij de opeenstapeling van zware opdrachten serieus te voelen.

“Het herstel na een fysieke inspanning duurt langer voor mij”, legt hij uit. “Ik ben geen topsporter, maar ik kan wel diep gaan. Dat heeft voor- en nadelen. Je voelt je eigen grens te weinig aan. Soms is het handiger om dat signaal van je lichaam wat vroeger te krijgen.”

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...