‘Special Forces’: Wie haalt de eindmeet?

Maandag is het alweer tijd voor de laatste aflevering van Special Forces. Daarbij zijn nog vier mannen in de running om de eindmeet te halen. Jan Bakelants, Olivier Deschacht, Saïd Boumzoughe en Loïc Van Impe zullen zich nog een laatste keer willen bewijzen.

Acteur Saïd Boumazoughe, kok Loïc Van Impe, voormalig voetballer Olivier Deschacht en voormalig wielrenner Jan Bakelants. Die vier zullen volgende week met z’n vieren de gevreesde slotdag van de opleiding in Special Forces aansnijden.

In de vorige afleveringen waren de spanningen tussen het viertal al duidelijk te zien. Toch zullen die spanningen nog verder toenemen tijdens de allerlaatste proef. Die bestaat uit een heftige ontvoering.

Ontvoering

Aan de vooravond van de langverwachte eindmissie worden rekruten Saïd Boumazoughe, Jan Bakelants, Loïc Van Impe en Olivier Deschacht in Special Forces geconfronteerd met de zwaarste fase van hun opleiding: de Resistance to Interrogation (RTI).

Dat is een fase die bij de doorgewinterde instructeurs in hun geheugen staat gegrift. De chefs volgen hoe hun Zuid-Afrikaanse collega’s de overgebleven rekruten urenlang ondervragen met maar één doel: de rekruten zo snel mogelijk doen kraken. Ze worden compleet gedesoriënteerd, geblinddoekt en krijgen regelmatig een emmer koud water over zich heen. De rekruten weten niet wat er gaat komen, niet wanneer de ondervraging stopt en ze worden bovendien ook tegen elkaar opgezet.

Eindmissie

Na die ontvoering krijgen de rekruten hun welverdiende slaap. Al is die luxe niet van lange duur, want na twee uur moet het viertal alweer opstaan om hen voor te bereiden op de eindmissie. Daar zullen al hun geleerde vaardigheden op de proef worden gesteld.

“Hopelijk zijn jullie er klaar voor”, vertelt chef Blom. Tijdens de missie moeten de rekruten een explosief op een stuwdam plaatsen en tot ontploffing brengen. Maar voordat ze de dam kunnen bereiken, moeten ze zich nog een laatste keer bewijzen aan de instructeurs.

Special Forces is maandag om 20.40 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...