‘Special Forces’: Twee rekruten offeren zichzelf op in het zicht van de eindmeet

Advocaat Davina Simons en voormalig bokser Ismaïl Abdoul hebben in de voorlaatste aflevering van Special Forces de eer aan zichzelf gelaten. Om de groep niet langer op te houden besloten beide rekruten te stoppen met de opleiding. Beiden verlaten met opgeheven hoofd het programma.

Acteur Saïd Boumazoughe, kok Loïc Van Impe, voormalig voetballer Olivier Deschacht en voormalig wielrenner Jan Bakelants zullen volgende week met z’n vieren de gevreesde slotdag van de opleiding in Special Forces aansnijden. Dat doen ze dus zonder advocaat Davina Simons en voormalig bokser Ismaïl Abdoul. Zij stopten in de voorlaatste aflevering omdat ze fysiek te uitgeput waren. Daardoor wordt de finale dus ingegaan met vier rekruten van de oorspronkelijke elf.

Davina Simons

Davina Simons was na de opgave van Ine Beyen de laatste vrouw in Special Forces. Zij zat echter al enkele afleveringen zwaar op haar tandvlees, maar bleef doorzetten. Tijdens een zware sessie van 142 burpees slaagde ze er niet meer in de oefening correct uit te voeren. Hoewel de rest van de groep nog voorstelde om haar deel van de taak over te nemen, besloot Davina toch om haar eigen belang opzij te zetten ten voordele van de groep. 

“Ik kan niet meer. Als ik blijf doorgaan, dan staat de rest van de groep hier misschien morgen nog. Het is niet dat ik niet meer wil, maar ik kan gewoon niet volgen”, klonk het. Davina kreeg daarna complimenten van de cheffen.

Ismaïl Abdoul

Ook Ismaïl Abdoul botste al enige tijd op zijn grenzen. Toen hij tijdens een opdracht de groep steeds meer bleef ophouden, hield hij de eer aan zichzelf.

“Het gaat niet om mij, al moest ik al kruipend verder gaan. Zij zouden afzien omdat ik niet mee kon, zij moesten burpees doen en pompen. Ik heb deze beslissing voor het team genomen. In mijn 99 profkampen ben ik nooit KO gegaan, maar hier regelmatig. Boksen is een zware sport, maar in vergelijking met Special Forces is het niets”, zei hij na zijn opgave. Ook hij kreeg complimenten van de cheffen.

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...