‘Special Forces’: Twee rekruten verlaten opleiding met opgeheven hoofd

Intensivist Geert Meyfroidt en ex-wielrenster Ine Beyen hebben Special Forces moeten verlaten. Beiden kregen bij hun vertrek complimenten van de chefs en kunnen dus met opgeheven hoofd uit het programma stappen.

Geert Meyfroidt, rekruut nummer 9, is met zijn 52 jaar de oudste deelnemer van dit seizoen. Toch hield hij het in de opleiding in Special Forces langer uit dan Nora Gharib, Lynn Van den Broeck en Gers Pardoel. Hij toonde zich vaak een leider en stond dikwijls klaar om anderen te helpen. Het gebrek aan slaap en eten begon echter een steeds zwaardere tol te eisen.

“Ik kan niet meer. Dit is letterlijk de definitie van niet meer op de benen kunnen staan. Mentaal zou ik graag verder gaan, maar het heeft geen zin. Ik ben echt tot aan de meet gegaan. Ik heb mezelf nog nooit zover gepusht. Mentaal kon ik nog maar mijn lichaam heeft ‘nee’ gezegd. Ik vind het heel fascinerend hoeveel we kunnen leren van die mannen van de Special Forces, maar het stopt hier”, klonk het tijdens de briefing van de gevreesde Buddy Drop.

Ine Beyen

Het afscheid van Geert liet een grote indruk op de andere rekruten, maar de opleiding ging snel verder. Na de demonstratie van de Buddy Drop sloeg bij haar de paniek toe. Hoewel er operatoren klaar stonden om de rekruten te helpen, draaide deze opdracht rond vertrouwen. Daar liep het bij haar fout.

“Ik stop ermee. No way dat ik dit doe. Ik stop! Ik durf het wel, maar ik wil het niet doen. Moest het een missie zijn met enkel de cheffen, dan zou ik daar 100 procent vertrouwen in hebben. Maar om me eerst te laten redden door iemand die een paar uur geleden voor het eerst aan een duikfles heeft gezogen, dat doe ik niet”, klonk ze overtuigend.

Na het vertrek van Geert Meyfroidt en Ine Beyen blijven er zo nog zes rekruten over. Het gaat om Davina Simons, Loïc Van Impe, Olivier Deschacht, Jan Bakelants, Ismaïl Abdoul en Saïd Boumazoughe.

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...