‘Spencer’: eerst trailer van film over prinses Diana met Kristen Stewart in de hoofdrol

De spraakmakende film Spencer heeft een eerste trailer gekregen, met muziek van Scala en de Kolacny broers. Die biopic toont de laatste jaren van het huwelijk van prinses Diana met de Britse kroonprins Charles.

Terwijl het Britse koningshuis al enkele jaren verveeld zit met hoe ze getoond worden in de Netflix-reeks The Crown komt er binnenkort ook een film aan waar in Buckingham Palace met een bang hartje zal naar worden uitgekeken. Spencer gaat namelijk over het einde van het sprookjeshuwelijk tussen prinses Diana Spencer en prins Charles.

De film start in 1991 op een kerstdiner van de Britse koninklijke familie in hun landhuis Sandringham House in Norfolk in het oosten van het Verenigd Koninkrijk. Het is daar dat Diana na tien jaar huwelijk zou beslist hebben om te scheiden van Charles. In 1992 zou het koppel ook echt uit elkaar gaan en in 1996 werd hun scheiding officieel.

Kristen Stewart

In de trailer van Spencer zien we hoofdrolspeelster Kristen Stewart die zich klaarmaakt om zich opnieuw bij haar schoonfamilie te voegen. In de achtergrond speelt een cover van Perfect Day van Lou Reed, gezongen door het koor van Scala en de Kolacny broers.

De Amerikaanse actrice kreeg bij de eerste foto’s van de biopic al complimenten voor haar gelijkenis met prinses Diana. Deze keer is het vooral haar Britse accent dat lof oogst. Jack Farthing (Poldark) wordt haar tegenspeler als prins Charles, terwijl Pablo Larraín (Jackie) de regie voor zijn rekening neemt.

Bekijk de trailer van Spencer

Spencer komt begin november uit in de cinema.

Meer
Lees meer...