Left Right
scrollTop top

Spice Girls brengen voor het eerst sinds 2007 nieuw nummer uit


Spice Girls 1997
© De Spice Girls in 1997 – Bron: Shutterstock

Zigazig ah! 25 jaar na de release van de iconische single Wannabe komen de Spice Girls met een nieuwe EP uit. Die kreeg de naam ‘Wannabe 25’ en bevat naast de originele single ook een volledig nieuw nummer met de naam Feed Your Love.

Op 8 juli 1996 bracht de Britse meidengroep Spice Girls zijn debuutsingle uit. Wannabe was meteen een gigantisch succes en zou nummer één worden in maar liefst 37 landen. Het was het begin van een lange succesperiode van de Girl Power-groep. De Spice Girls verkochten in totaal meer dan 90 miljoen albums wereldwijd wat hen de meest succesvolle meidengroep ooit maakte. Wannabe is 25 jaar na datum nog steeds de best verkochte single van een vrouwengroep ooit.

Om het jubileum van die succesvolle release te vieren komen de Spice Girls binnenkort met een nieuwe EP ‘Wannabe 25’ op de markt. Die bevat de originele single, een remix van Junior Vasquez, die oorspronkelijk een bonustrack was op de single 2 Become 1 en een volledig nieuw nummer. Dat heet Feed Your Love en is een ballade. Enkele jaren terug is een deel van dat nummer al gelekt, maar toch duurde het nog tot nu voor het uitgebracht zal worden.

Nieuwe tournee

De EP komt op 9 juli digitaal uit en op 23 juli op vinyl en cassette in beperkte oplage. Daarna gaat de groep ook opnieuw op tournee. Die was al in 2019 begonnen, maar is door de coronacrisis stopgezet. Ook deze keer zullen ze het met hun vieren moeten doen, want Victoria Beckham is nog steeds niet van plan om meer te touren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…