Spice Girls lanceren nieuwe videoclip voor ‘Spice Up Your Life’ met nooit eerder vertoonde beelden

De Spice Girls brachten exact 25 jaar geleden het nummer Spice Up Your Life uit. Om dat jubileum te vieren heeft de groep nu een nieuwe, alternatieve clip uitgebracht van de megahit. Daarvoor gebruikte het onder andere nooit eerder getoonde beelden die toen zijn gefilmd.

Eén jaar geleden brachten de Spice Girls – 25 jaar na hun monsterhit Wannabe – een nieuwe EP uit. Die kreeg de toepasselijke naam ‘Wannabe 25‘ en bestaat uit vier nummers. Het eerste is Wannabe zoals we het nummer in 1996 leerden kennen. Het tweede nummer op de EP is een Colombiaanse remix van het nummer gemaakt door Junior Vasquez. Daarnaast staat er ook nog een demoversie van Wannabe op. Maar de EP bevatte met Feed Your Love ook een ‘nieuw’ nummer. Dat lied werd in 1996 als “te gewaagd” beschouwd om op het album ‘Spice’ te verschijnen, maar zag vorig jaar dus toch het daglicht.

‘Spiceworld’

Ondertussen zijn we een jaar later en is het tijd voor het volgende jubileum. Op 3 november 1997 releaseten de Spice Girls met ‘Spiceworld’ namelijk hun tweede studioalbum. Enkele weken daarvoor, op 13 oktober 1997, had de groep met Spice Up Your Life al de eerste single van dat album gedropt.

Om het 25-jarige bestaan van die megahit te vieren, komen de Spice Girls nu met een nieuwe videoclip. Daarvoor zijn onder andere beelden gebruikt die indertijd zijn gemaakt, maar toen de clip niet gehaald hebben. Daardoor is ook Victoria Beckham te zien in de nieuwe clip, hoewel zij tot nu toe altijd heeft geweigerd om mee te doen aan reünies van de Spice Girls.

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Spice Up Your Life:

Meer
Lees meer...